Hogy készül a Turandot? - Nyílt próba a Radnótiban

Február 27-én, szombaton 10.00-11.00 között a Radnóti Színház negyedik bemutatója, a Turandot próbafolyamatába pillanthatnak be az érdeklődő nézők.

turandot plakat alap domolky daniel PRINT 008 ABC

 

A Carlo Gozzi 18. századi olasz drámaíró darabjából készülő előadást Juronics Tamás (a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője) rendezi Térey János új fordításában, a címszerepben Petrik Andreával. A bemutató 2016. március 13-án lesz.

 

Kína császárát, Turandot apját Bálint András alakítja, Kalaf herceg szerepében Szatory Dávid lép színpadra. A további szerepekben Martinovics Dorina,  Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Gazsó György, Pál András, Rétfalvi Tamás, Kurta Niké, Martin Márta, Áron László és Bodoky Márk eh. látható. Az előadás dramaturgja Hárs Anna, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Bianca Imelda Jeremias tervezi.

 

A férfiakat szenvedélyesen gyűlölő Turandot és a jóképű Kalaf herceg szerelmének történetét a Gozzi darabja alapján készült Puccini-operából ismerjük leginkább. Turandot, a kínai császár lánya a gondolatát sem bírja elviselni, hogy bárki birtokolja őt, ezért eléri, hogy apja törvénybe iktassa: kezét csak az kaphatja meg, aki három kérdésére helyesen megfelel. Aki a próbán elbukik, búcsút mondhat a fejének. Carlo Gozzi 1762-ben írta Turandot című színművét a Ezeregynap meséi című perzsa elbeszélés-gyűjtemény egyik története alapján. A Kínában játszódó, commedia dell’ arte elemeket is tartalmazó előadás szürreális világa egy huszadik századi fiktív diktatúrában születik újjá a Radnóti színpadán.

 

A nyílt próba ingyenes, de előzetesen regisztrálni szükséges a szervezes@radnotiszinhaz.hu emailcímen, vagy a 321-0600/119. vagy 322-1071-es telefonszámokon. 

 

süti beállítások módosítása