Elkezdődött a szekszárdi német színház felújítása

Elkezdődött Szekszárdon a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn) felújítása, amelynek részeként új színpadtechnikát építenek ki az egyetlen hazai német nyelven játszó teátrumban.

Az utolsó előadást - a Harminckilenc lépcsőfok című krimi-vígjátékot - február 18-án láthatták a nézők, a felújítás ideje alatt a színház csak tájelőadásokat tart - mondta Frank Ildikó, a DBU igazgatója az MTI-nek.

 

dbu

Fotó. tolnaiplusz.hu


A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériumának 200 millió forintos támogatásával végzik el. A színház igazgatója arról számolt be, hogy a munkálatok során megújítják a teljes gépészetet, szigetelik a Garay téri épületet, kicserélik a nyílászárókat, és energiatakarékossági beruházásokat is végeznek. Az előadótérben a legfontosabb átalakítás az lesz, hogy mozgatható színpadot építenek - tette hozzá. Az átadást július végére tervezik, az új évadot szeptemberben a megújult színházban kezdik majd.

 

A DBU a most folyó évadban hat bemutatót tartott, legutóbb februárban Patrick Barlow négyszereplős vígjátékát vitték színre. A társulat műsorterve szerint márciusban Tolna, Baranya és Veszprém megyei helyszínen eddigi darabjait adja elő, köztük a Mesék a bőröndből és a Mézeskalácsember című gyerekdarabot, Pécsett a Berlin című zenés színművet, a budapesti Bethlen Téri Színházban pedig Strindberg Júlia kisasszonyát.

 

süti beállítások módosítása