Megalakult a Magyar Táncművészeti Főiskola konzisztóriuma

Megtartotta alakuló ülését az Magyar Táncművészeti Főiskola konzisztóriuma, amelynek tagjai: Szakály György az intézmény rektora, Antal József kancellár, ifj. Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója. A testület elnöke Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója lett.

 

Az újonnan megalakuló testületek a felsőoktatásban konzultatív szervezetek, melyek előzetes egyetértése szükséges például az intézményfejlesztési terv, az éves költségvetés, és a vagyongazdálkodási terv elfogadásához. Az egyes kérdésekben a végső döntést továbbra is a szenátus hozza meg. A konzisztóriumokat a rektor és a kancellár alkotja, valamint három tag, akiket az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmények és a hallgatói önkormányzatok javaslatára. A tagok megbízatása öt évre szól, újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik tevékenységüket.

 

IMG 0562


A Táncművészeti Főiskola konzisztóriumának elnöke, Bán Teodóra fontos és felelősségteljes feladatnak tekinti az új posztot. Úgy véli, hogy az intézményfejlesztés egyik legfontosabb célja a főiskola bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe, az egyetemi besorolás elérése, a tudományos tevékenységek ösztönzése, a saját bevételek gyarapítása, valamint a nyitott campus jellegű működés elérése.


Ifj. Harangozó Gyula koreográfus, aki korábban évekig vezette a bécsi opera balett társulatát, és igazgatója volt a színházhoz tartozó balettiskolának is, kész kiterjedt nemzetközi szakmai kapcsolatait az MTF szolgálatába állítani.

 

MTF

 

süti beállítások módosítása