A Traviatából készült táncjáték Egerben

Giuseppe Verdi: Traviata című művéből készített táncjátékot az Inversedance és a GGTánc Eger.

 

Fodor Zoltán és Topolánszky Tamás közös koreográfiáját Egerben február 26-án mutatták be, Budapesten pedig március 3-án a Budapest Táncfesztivál záróprodukciójaként láthatja a közönség.

 

Képekben az előadásról:

Fotók: Gál Gábor

Traviata 816 0182

1.

 

Traviata 816 1171

2.

 

Traviata 816 8386 

3.

 

Toth Karolina

4.

 

Balkanyi Kitty

5.

 

Toth Karolina szolo

6-

 

Emodi Attila Olah Balazs

7-

 

Traviata plakat

 8.


A mű alapját ifj. Alexander Dumas A kaméliás hölgy című regénye ihlette. A tüdőbeteg Violetta Valery, az ünnepelt kurtizán egy estélyen találkozik a fiatal Alfredo Germont-al, és egymásba szeretnek. A szabad szerelmet egyetlen férfiért megtagadó nő később az apa nyomására elhagyja kedvesét, s újra az előző életét választja. Az önérzetében sértett ifjú először kegyetlenül megbántja a nőt, majd – mikor apja bevallja neki, hogy a szakítás az ő nyomására történt – visszatér hozzá. Azonban már késő: Valery meghal.

 

Szerelem és halál... ez a mű eredeti címe. De kicsoda ma Traviata, aki letévedt az útról? És mit jelent mai szemmel az ÚT? – teszik fel a kérdést az alkotók. Vajon hogyan tudjuk megszólaltatni, milyen módon leszünk képesek hitelessé tenni ezt az operát tánc által? Kérdéses ugyanis, hogyan képes felszabadítani a “szöveg béklyójából” a zenét a tánc? - olbasható az előadás ajánlójában.

 

 

süti beállítások módosítása