Kérész a Trezorban - Premiert tart az Artus és a KET

Új táncbemutatóra készül az Artus és a Közép-Európa Táncszínház Kérész a Trezorban címmel, március elsején.

Az Artus és a Közép-Európa Táncszínház közös produkciója két előadás-sorozat, a Kérész Művek 42. és a Trezor 1. epizódjának összefonódásából született meg.
 
artus
 
A Trezor sorozatba olyan meghatározó magyar koreográfusokat keres meg és kér fel a KET, akiknek több évtizedes alkotói múltjuk van a magyar mozgásművészet területén.
 
Az Artus Kérész Művek akciósorozatának célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész és játékos eseményekkel, kötetlen hangulatot teremtve élessze fel a "performance art" valódi szellemét. Az alkotó művészek, zenészek egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre egy egyszeri, új előadást vele szerves egységben zenét. Így minden Kérész Művek előadás premier, mely az adott este folyamán is változik, átrendeződik, vagy épp újraértelmezi önmagát.
 
A sorozat estjei kötetlen, izgalmas lehetőségek a találkozásra. Nincs elválasztó tényező. Nincs színpad, nincs nézőtér. Performer és néző egy közösségként élheti meg az estét. Miközben egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók gazdagítják az estét. Megőrizhető az utókor számára egy tiszavirág életű művészeti alkotás? Vajon a pillanatnyi és az örökkévaló egymásnak ellentmond vagy éppenséggel egy és ugyanaz? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a két alkotóközösség Goda Gábor rendező irányításával.

 

Alkotó előadók: Artus Goda Gábor Társulata és a Közép-Európa Táncszínház tagjai.
Zene: Angara Zenekar (zenei vezető: Lukács László), Soharóza (zenei vezető: Halas Dóra)

RENDEZŐ: GODA GÁBOR
 

 

süti beállítások módosítása