Japánt is mehódította a Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Budapesten is bemutatott folklórműsorával február 3-án indult el az ázsiai szigetországba.

 

44 nap alatt 27 előadást, 12 workshopot tart 23 helyszínen a Honvéd Együttes tánckara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az első állomás Tokió volt, jelenleg az 1200 kilométerre levő Fukuokában tartózkodik az együttes.

 

japan 2

 

A turné záró előadása március 14-én szintén Tokióban lesz, ahol a japán magyar nagykövet látja vendégül az együttest. A japán közönség 3 különböző tematikájú műsort láthat a turné során, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

Zsuráfszky Zoltán, az együttes művészeti vezetője elmondta, hogy a rendkívül fegyelmezett japánok nagyon szeretnek táncolni, s igen népszerűek körükben a Kelet-Európai táncok, különösképpen a magyar táncok. Ennek köszönhető a több típusú program, hiszen Tokióban és a vidéki városokban is más-más magyar dialektust szeretnének jobban megismerni.

 

japan 3

 

Az eddigi helyszíneken alkalmanként 400-1000 néző tapsolt szinte táncolva az együttesnek. Tokiótól Kobe-n át Fukuokáig, nagyvárosokban és vidéken is fantasztikus lelkesedéssel fogadják a 40 fős utazólétszámú együttest.

 

Zsuráfszky Zoltán először a Budapest Táncegyüttest vezette Japánba 1995-ben, majd 2000-ben és 2009-ben is visszahívták együttesével. Hatalmas élmény mindenkinek, a japánoknak is és az együttes fiatal tagjainak is, akik közül jó páran most járnak először Japánban. A napi 2 órás szereplések után, a turné végén egy összeszokott, összekovácsolódott csapattal tér haza az együttes.

 

japan 5

 

Szükség is lesz az összeszokottságra, hiszen a zsúfolt tavaszi fellépések után (Körhinta, A Tenkes kapitánya, mesedarabok, folklór előadások), nyáron a Drakula utolsó tánca című tánc/szín/játékot mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A turné műsorát a magyar közönség januárban láthatta Táncrapszódia címen a Müpában, de aki lemaradt róla április 11-én megnézheti a Pesti Magyar Színházban.

 

További részletek a www.mnte.hu és a facebook.com/magyarnemzetitancegyuttes oldalon találhatók.

 

Fotók: facebook.com/magyarnemzetitancegyuttes

 

süti beállítások módosítása