Akadálymentes Hegedűs a háztetőn a Vígben

Március 4-én, pénteken a Hegedűs a háztetőn című előadást jeltolmácsolással és audionarrációval játsszák. Ezért várnak minden olyan hallás- illetve látássérült nézőt, aki szeretne részesülni ebben a színházi élményben, de eddig nem tehette meg.

 

Az akadálymentesített előadás az AKKU (Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület) szakembereinek közreműködésével valósul meg.

 

heged

 

Röviden a darabról:

 

"Hegedűs a háztetőn. Őrülten hangzik, ugye? Pedig Anatevkában, ebben a mi kis eldugott falunkban mindnyájan hegedűsök vagyunk a háztetőn. Kellemes, egyszerű dallamot akarunk kicsalni a húrokból, de úgy, hogy közben ne törjük ki a nyakunkat. Nem könnyű. Kérdezhetnék: miért nem állunk odébb, ha itt ilyen nyaktörő mutatvány az élet? Mert Anatevka a mi otthonunk is. És mi óv meg bennünket a zuhanástól? Egy szóval megmondhatom: a hagyomány." - áll a Vígszínház ajánlójában.

 

Kevés ilyen életigenlő, szívet melengető, csodálatos történet van a világirodalomban, mint Tevje, a tejesember meséje. És kevés ilyen világhírű zenés darab, ami ennyi szeretettel fordul egy másik kultúra, gondolkodásmód és életszemlélet felé. az előadást Eszenyi Enikő rendezte.

 

 

süti beállítások módosítása