Ismét jön a monodráma és stúdiószínházi fesztivál Tatabányán

Március 17. és 20. között rendezik meg Tatabányán a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált.

 

A Jászai Színház ajánlója:

 

A tatabányai Jászai Mari Színház az előző évben hagyományteremtő szándékkal hívta életre MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját.

 

A MOST FESZT-en különleges témájú, formavilágú, adott esetben az egyéni teljesítményre fókuszáló, intim térben létrehozott alkotások bemutatását megcélozva, elsősorban vidéki teátrumok, határon túli színházak és független társulatok monodráma és stúdiószínházi produkcióinak biztosítanak megmutatkozási lehetőséget.

 

hazateres-1

Hazatérés (Budaörsi Latinovits Színház)

  

A MOST FESZT nevében is tükrözi, hogy a színház a pillanat művészete, egyben a „most”, a jelenidejűség szinonimája, ugyanakkor a monodráma és a stúdiószínház szavakból alkotott mozaikszó.

 

A vidéken és a határon túl létrejött előadások sokszor egy évad alatt lefutnak és mire elterjed a hírük, mire a szakma felfigyelne rájuk, előfordul, hogy már nem is tekinthetők meg. Holott ezekben az előadásokban a színésznek tehetsége legjavát kell adnia szinte eszköztelenül, a monodráma esetében pedig könyörtelenül érezve személyisége erejét, egyedül kell megküzdenie az „ezerfejű szörnyeteg” kegyeiért.

 

A fesztivál idei programjában nyolc előadás látható: A nagybőgő című monodráma Klem Viktor (Jurányi és FÜGE Produkció), az Alszanak a halak? Prohászka Fanni (SZFE), az Egyasszony Tenki Réka (Orlai) előadásában. A macska a forró bádogtetőn című darabot Zsótér Sándor rendezésében játssza a kecskeméti teátrum, a Tesztoszteront a temesvári színház hozza a fesztiválra. A programban szerepel még a Sóvirág (Tünet Együttes), a budaörsi színház Hazatérés című előadása, és a Van valami bejelentenivalója? című monodráma Szabadkáról Csernik Árpád előadásában.


 

 

süti beállítások módosítása