Ki vagy te, kortárs tánc? - Idén utoljára a Bethlen téren

Március 9-én este 7 órakor a Közép-Európa Táncszínház Ki vagy te, kortárs tánc? című előadása látható a Bethlen Téri Színházban. A formabontó-táncismereti-előadás alcímmel ellátott produkcióban négy különböző előadásból láthatók részletek, melyeket narratív táncismereti részek kötnek össze.

 

ket kortars 01

Fotó: Dusa Gábor

 

Az előadás vállaltan a kortárs tánc kifejezés köré épülő - nem mindig helytálló - sztereotípiákat szeretné eloszlatni azzal, hogy a tánc különböző aspektusainak bemutatásával közelebb hozza a műfajt a nézőkhöz.

 

Az előadás az évadban utoljára látható esti időpontban, ezután április 26-án délután 2 órakor iskolai csoportoknak játsszák a beavató előadást. A Ki vagy te, kortárs tánc? együttgondolkodás táncról, művészetről, „kortársságról”. Új formai kísérlet, amelyben a kortárs tánc története, illetve a tánc esztétikája és kommunikációs szótára is vizsgálat alá kerül.

 

 

Az előadásban részletek láthatók a Közép-Európa Táncszínház emblematikus előadásaiból - Horda, Tiszta föld, Tánc-Tér-Képek, Vándornaplók -, amelyeket narratív táncismereti részek kötnek össze. A társulat tagjai a sokéves oktatói tudásukat és a színházi nevelési programjaik során szerzett tapasztalataikat is felhasználták az előadás létrehozásakor. Meglepő, szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató előadás.

 

„Olyan előadást hozunk létre, ami újfajta megfogalmazása a színpadi jelenlétnek; ötvözi a táncművészet, előadóművészet, az oktatás és a színházi nevelés területén szerzett tapasztalatainkat” - mondta Kun Attila.

 

 ki vagy te KET


Elõadók: Jakab Zsanett, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Wéninger Dalma,Ivanov Gábor, Kovács Péter, Kun Attila, Mádi László, Szabó András
2016. március 9. 19.00

 

süti beállítások módosítása