Színházzal is vár az idei Debreceni Tavasz

Negyven programmal - koncertekkel, film- és színházi bemutatókkal, kiállításokkal, irodalmi estekkel - várja a Debreceni Tavasz 2016 elnevezésű kulturális rendezvénysorozat április 24-ig az érdeklődőket.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az Apolló moziban a Frankofón Filmnapok keretében hat kortárs francia alkotást mutatnak be, köztük a Mustang című filmet, amely a Saul fia legnagyobb ellenfele volt az idegen nyelvű filmek Oscar-díjáért folyó versenyben.

 

debrecen


A költészeti fesztivál és a tavaszi képzőművészeti tárlat hagyományos rendezvényei a tavaszi kulturális fesztiválnak, amelyen azonban most először rendeznek virágvasárnapi felvonulást - tette hozzá az alpolgármester, majd felhívta a figyelmet a március 14-i és 15-i ünnepi programokra, megfogalmazva azt a reményét, hogy politikai hovatartozástól függetlenül együtt ünnepel majd a város lakossága és sikerül "összefogást mutatni a nemzeti értékek iránt".


Bódor Edit, a programokat szervező Főnix Kft. ügyvezetője a Kolompos együttes Jönnek a huszárok című családi koncertjére, a Debreceni Big Band és Gájer Bálint fellépésére, a Budapest Bár koncertjére, a Momentán társulat RögvEst című improvizációs showjára, valamint Udvaros Dorottya Majdnem valaki című lemezbemutató koncertjére hívta fel a figyelmet. A Művészetek Palotája új családi táncjátékát, az Elvarázsolt kastélyt a Kölcsey központban tekinthetik meg az érdeklődők - tette hozzá.


Bódor Edit utalt arra is, hogy a Debreceni tavasz 2016 programsorozata májusban színházi bemutatókkal folytatódik: a nagyerdei szabadtéri színpadon táncos majálissal nyílik az évad, a Kölcsey központban pedig mások mellett Marry Orr: Mindent Éváról című színművét láthatja a közönség az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

 

MTI

süti beállítások módosítása