Kint-a-Bent - Összművészeti nyílt napot tart a Táncterápiás Egyesület

Az ötödik születésnapját ünneplő Integrált Kifejezés és Táncterápiás Egyesület immár 4. alkalommal rendezi meg Kint-a-Bent elnevezésű nyílt napját, amely ezúttal a Kapcsolataink mozgásban címet kapta.

Az összművészeti programot ez év április 30-án, egy nappal a Tánc Világnapja után tartják a SÍN Kulturális Központban, ahol reggel kilenctől este hat óráig 4 teremben párhuzamosan workshopok és előadások várják az érdeklődőket.


Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület (IKTE) 2011-ben azzal a céllal alakult, hogy a Magyarországon 1997 óta jelen lévő integrált kifejezés- és táncterápiás képzést szervezze, a már végzett szakembereknek fórumot biztosítson, valamint a szakma és a nagyközönség számára ismertté tegye a módszert.

 

 MG 6198

 

Az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) mozgásos hangsúlyú, valamint további kifejezés-művészetekkel (rajz, festés, agyagozás, hangszerek, saját hang, mesék, versírás, terápiás táncszínház stb.) dolgozó művészetterápiás megközelítés.


Az IKT alkalmazási területe – korosztálytól függetlenül, a terápiás keretek függvényében - igen tág lehet: a hosszabb-rövidebb önismereti folyamatok a feszültségkezelésben, különböző érzelmi elakadásokban, életvezetési nehézségekben nyújtanak támogatást, de a módszer pszichiátriai betegségek terápiájában is sikeresen alkalmazható.

 

Az elmúlt években nagy sikerrel lezajlott rendezvény után idén is minden érdeklődő számára nyitott a program, amely egyszerre nyújt lehetőséget a tájékozódásra, az egyéni elmélyülésre és az alkotó kikapcsolódásra.

 

 MG 6176

 

A hét előadáson valamint a tíz különböző témájú workshopon mind saját élményt, mind pedig elméleti tudásanyagot lehet szerezni a módszerről.

„Egész nap várjuk az érdeklődőket a négy teremben párhuzamosan zajló sajátélmény műhelyekkel, valamint nyitott előadásokkal, amelyek idén a 'Kapcsolataink mozgásban' együttes címet viselik. A rendezvény fókuszában az emberi kapcsolatok, s azon belül külön hangsúllyal a párkapcsolatok állnak – a 10 műhely között lesz külön női és külön férfi workshop, az érintés minőségeivel foglalkozó, humor témájú, a párkeresésre vagy éppen a döntéseinket befolyásoló motívumokra koncentráló. Az előadások között szerepel az IKT módszerét általánosságban bemutató, mozgásos párterápiát ismertető, a női beavatási rituálék hagyományának és a terápiának ötvözéséről vagy éppen a táncterápia klinikai alkalmazásáról szóló. Ne feledjük, hogy nyílt napunk időpontja egy nappal a Tánc Világnapja (ápr. 29) után van, s a napot a már hagyománnyá vált közös szabad tánccal, improvizációval zárjuk, amely zenei kíséretéhez idén is Ágoston Bélát, a kiváló és sokoldalú zenészt hívtunk” - mondta Pete Nóra, az IKTE egyik terapeutája.


Előzetes regisztráció a workshopokra ajánlott, mert korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni: www.ikte.hu


Bővebb információ:
https://www.facebook.com/events/848818101895501

www.ikte.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása