Május elején kezdődhet Mundruczó Kornél új filmjének forgatása

Május elején kezdődhet Mundruczó Kornél Felesleges ember munkacímű új mozifilmjének forgatása, amelyet 697 millió forinttal támogat a Magyar Nemzeti Filmalap - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.

    kornel

 

A közlemény szerint a magyar-német koprodukcióban készülő alkotást a Filmalap mellett német regionális filmalapok, televíziós csatornák és az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages is támogatta. A Proton Cinema produkciójában készülő film vezető producere Petrányi Viktória. 
    

A Felesleges ember központi témája az ember csodához való viszonya egy hitehagyott világban. A film egy különleges képességekkel rendelkező fiú és egy orvos barátságának történetét meséli el korunk migrációs válságának idején. A film Rév Marcell operatőr, Ágh Márton látványtervező és Wéber Kata forgatókönyvíró közreműködésével készül.
    

Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a több mint 200 kutya részvételével készült Fehér Isten jelentős siker volt a magyar és külföldi mozikban egyaránt, valamint rangos nemzetközi filmfesztiválok is díjazták.

 

A Filmalap támogatással készült és a cannes-i filmfesztiválon díjazott magyar filmet több mint 50 ország filmforgalmazója vásárolta meg, és kiemelkedő nézettséget ért el Franciaországban, Angliában és Németországban, Észak-Amerikában pedig több hónapig szerepelt a mozik műsorán - olvasható a közleményben.

süti beállítások módosítása