Székesfehérváron ismét megrendezik a Versünnepet

A programot felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy az évek során a város kulturális életének egyik ékköve lett a Fehérvári Versünnep.

 

Székesfehérvári oktatási intézmények tanulói, az egyházmegye diákjai, valamint fehérvári lakcímű, de nem helyben tanuló 9-13. osztályos diákok nevezhetnek az áprilisban hetedik alkalommal megrendezendő Fehérvári Versünnep elnevezésű szavalóversenyre, amelyet a Fehérvár Médiacentrum szervez a székesfehérvári egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve.

 

versunnep

Fotó:fehervartv.ne.hu

    

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szerint a versek fontosak az életben, a fiatalokat pedig meg kell szólítani az irodalmon keresztül is, erre pedig tökéletesen alkalmas a versengés. Emlékeztetett arra, hogy a Szent István Művelődési Ház a kezdetek óta otthont ad az eseménynek.
    

Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa kiemelte: a társulat számára nagy büszkeség a mentori program, amivel évek óta segítik a versenyzők felkészülését.
    

Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy március 29-ig lehet jelentkezni a versenyre a versunnep.hu weboldalon keresztül. Idén is a székesfehérvári oktatási intézmények tanulói, az egyházmegye diákjai, valamint fehérvári lakcímű, de nem helyben tanuló 9-13. osztályos diákok nevezhetnek.
    

A zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas színművész lesz, a tagok pedig Vakler Lajos újságíró, Tornyai Gábor plébános, Závodszky Noémi színművész és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A válogatót április 3-án, míg a döntőt április 16-án rendezik.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása