Lulu - Premierre készül a Badora Társulat

A Badora Társulat ismét a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve hoz létre új előadást. A március 17-én bemutatásra kerülő Lulu rendezője és koreográfusa Barta Dóra.

 

Az alkotók ajánlója:

 

„…Ahogy a földön guggolt,
Kezében tartotta szívét
És ette.
Szóltam: „Ízlik, barátom?”
„Keserű – felelte –, keserű.
De épp azért szeretem,
Mert keserű,
És mert a szívem.”
/Stephen Crane/

 

badora

Részlet a Hoffmann meséi c. előadásból

(Fotó: Kallos Bea, MTI)

 

Lulu alaktalan lény, aki képlékenységében képtelen az önmeghatározásra. Szüksége csábítóan hat a dominánsabb közeledőkre. Hatásukra elkezdődik a játék, az öntudatára ébredt babaarcú démon és környezete közt, vagy diadalmaskodik a tündéri semmi…


Lulu egyszerre kiszolgáltatott áldozat és fátum, játékszer és játékos, naiv és számító, elbűvölő és elviselhetetlen, maga az immoralitás és maga a függetlenség. Egy nő a férfiak világában, elszenvedője, de büntető angyala is az utána vágyakozó és őt mindenestül birtokolni vágyók szenvedélyeinek.
Lulu világának hősei üresen kongó bábok, akik nem találják önmagukat. Amit találnak emberségük helyén az csak kisszerű ügyeskedés, pusztán az élvezetekbe és unaloműző pótcselekvésekbe menekülő tétovaság, amelyben csak a Lulu megszerzésére irányuló irracionális szenvedély tudja ideig-óráig lángra gyújtani a nem vagy már csak alig-alig létező szikrákat.

 

A társulatról:

 

2008 decemberében, Egerben alakult meg Barta Dóra első társulata, a „badora dance company”. Az egri Gárdonyi Géza színház adott teret és otthont a társulat művészeinek. A közös együtt működés lényege az volt, hogy olyan produkciók jöjjenek létre, amelyekben a prózát és a táncot, egyenrangú partnerként jelenítik meg a színpadon. Az első kísérleti jellegű előadás, 2008 nyarán került bemutatásra Budapesten a Margit-sziget szabadtéri színpadon és Egerben a Lícium udvarban.


lulu web 

 

Badora Társulat
Lulu
táncdráma Frank Wedekind művének inspirációjára

 

Táncolják:

Horváth Zita, Wéninger Dalma, Csizmadia Tamás, Földesi Milán, Szepesi Pál, Matkovics Norbert


Díszlet, jelmez: Barta Dóra
Dramaturg: Szabó Tamás
Világítástervező: Katonka Zoltán
Rendező-koreográfus: Barta Dóra

 

Együttműködő partnerek: Nemzeti Táncszínház, NKA

 

2016. március 17. 19.00 MOM Kulturális Központ

 

süti beállítások módosítása