Szenes Iván dalaival is ünnepelhetjük március 15-ét

A nemzeti ünnep alkalmából boltokba kerülő korongon szereplő slágerek Szenes Iván Magyarországhoz való szentimentális kötődését mutatják, olyan előadók tolmácsolásában, mint az Apostol, Kovács Kati, Zséda, Voith Ági, Mészáros János Elek, Wolf Kati és Törőcsik Mari.

Merj álmodni Magyarország! - ezzel a címmel jelent meg az új lemez. A címadó dal érdekessége, hogy a refrén alapsorát igazából nem is Szenes Iván, hanem a lánya, Szenes Andrea találta ki.

 

Szenes Iván minden idők legjátszottabb magyar szerzője, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az „Úgy szeretném meghálálni”, a „Jöjjön ki Óbudára”, az „Egy Duna parti Csónakházban”, a “Szervusz Budapest!“ vagy épp az „Ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát”. Többek között ezek a dalok is szerepelnek a mostani korongon.

 

Szenes Andrea es Szenes Ivan

 

Szenes Iván sok olyan dalt írt élete során, mely magyar tájakhoz kötődik, szerette Magyarországot és a magyar nyelvet. Legfőképpen pedig a nyolcadik kerületet, és a Rezső teret, ahol élt és alkotott 11 éves korától haláláig. A tér Szenes Iván személyének köszönhetően a magyar kultúrtörténet része lett, halála óta itt rendezik meg évről évre a Szenes Iván Emlékkoncerteket, melyet mindig tízezrek érdeklődése kísér.

 

"Édesapám művészi hitvallása az volt, hogy ő egy a tízmillió magyar közül egy kicsit több verselési készséggel és zenei érzékkel megáldva. Ezt tartotta a sikere titkának, hogy ennyire azonosulni tudott a közönségével. És talán legnagyobb öröme az volt, hogy Magyarország is ugyanennyire azonosulni tudott vele, hisz a magyar nép tette őt az ország legjátszottabb szerzőjévé" – mondta el a dalszerző lánya, Szenes Andrea, a Merj álmodni Magyarország! kiadvány megálmodója.

 

süti beállítások módosítása