Tiszta Szívvel - Hamarosan a mozikban Tilla új filmje

Till Attila Tiszta Szívvel című új nagyjátékfilmje a tavaly befejezett 40 napos forgatás után, az A Company forgalmazásában 2016. április 28-án kerül a magyar mozikba.

A Tiszta Szívvel a Laokoon Filmgroup gyártásában, Stalter Judit producer vezetésével, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám, Balsai Móni és Danis Lídia főszereplésével készült.

 

Tiszta Szivvel5

 

Szinopszis

 

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekessszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Tiszta Szivvel11

 

Rendezői jegyzet

 

Különböző alapítványok munkáját segítve sokfajta élethelyzetben találkoztam kerekesszékes emberekkel. Ezek a személyes találkozások inspiráltak, hogy bemutassak egy olyan történetet, amelyben egyszerre van jelen egy kerekesszékes fiú saját identitátásával és a környezetével való küzdelme, és a fantáziavilága, amiben extrém módon, de helyre rakja az élete kihívásait.

 

Külön izgatott, hogy készüljön végre egy olyan film a mozgássérültek világáról, ahol nem színészek játsszák el az ő életüket, hanem saját maguk kapnak lehetőséget a szereplésre. Ahol valóban ők a hősök. Ebben a filmben a főszereplők a valóságban is fogyatékossággal élő emberek, akik a saját életüket, testüket, mondanivalójukat mutatják be egy különleges történeten keresztül.

 

A filmben egyértelműen a karakterek ábrázolásán van a hangsúly. Az amatőr szereplők jelenléte esély arra, hogy igazi életteli karakterek szülessenek.

Eredeti helyszíneken forgattunk (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, Mexikói úti Mozgásjavító Iskola) és a film egyik különlegessége, hogy az ott élő embereket szereplőként vontuk be a filmbe, az egész közösség aktívan részt vett a munkánkban. Ennek köszönhetően a Tiszta Szívvel címűfilmben Magyarország egy olyan társadalmi rétege kerül végre fókuszba, ami eddig nem igazán kapott teret.

 

Tiszta Szivvel7

 

A bűnözők világa sem a megszokott klisék mentén jelenik meg a filmben. A néző eddig sosem látott képet kap az alvilágról, ahol természetesen működnek az általános gengszter-karakterjegyek is, ugyanakkor igazán banális jeleneteken keresztül, kutyasétáltatás, vásárlás közben ismerjük meg a szereplőket.

 

Író és rendező: Till Attila

További alkotók: Producer: Stalter Judit, Operatőr: Juhász Imre, Vágó: Gothár Márton, Zeneszerző: Kalotás Csaba, Hangmérnök: Tamás Zányi, Látványtervező: Ágh Márton, Jelmeztervező: Flesch Andrea

 

A forgatásról képekben:

Tiszta Szivvel werk1 

1.

Tiszta Szivvel werk4 

2.

Tiszta Szivvel werk3 

3.

Tiszta Szivvel werk9 

4.

Tiszta Szivvel werk8 

5.

Tiszta Szivvel werk11 

6.

Tiszta Szivvel werk23 

7.

Tiszta Szivvel werk27 

8.

Tiszta Szivvel werk16 

9.

Tiszta Szivvel werk7 

10.

Tiszta Szivvel werk20 

11.

Tiszta Szivvel werk13 

12.

 

Fotocredit: Laokoon Filmgroup / Stalter György

 

 

süti beállítások módosítása