VII. BÁBU Fesztivál - A középpontban Lázár Ervin meséi

7. alkalommal rendezi meg a Budapest Bábszínház március 21. és 24. között a BÁBU Fesztivált, amelynek középpontjában az idén Lázár Ervin történetei állnak. Négy nap alatt hat Lázár Ervin-mese lesz látható, emellett felnőtteknek készült bábelőadás és szakmai nap is szerepel a programban.

    A Negyszogletu Kerek Erdo

A négyszögletű kerek erdő

 

Lázár Ervin (1936-2006), az egyik legnépszerűbb magyar író, akinek történetein generációk nőttek fel, az idén az ő munkássága áll a Budapest Bábszínház fesztiváljának középpontjában - olvasható a színház közleményében.
    

A bábszínházi világnapon, március 21-én induló fesztivál célja indulása óta változatlan: izgalmas, új utakat kereső társulatok gyerekeknek, ifjúsági közönségnek vagy felnőtteknek készült bábelőadásait bemutatni a fővárosban, 2015 óta tematikus válogatással.


Az idonk rovid tortenete foto EderVera

Az időnk rövid története, fotó: Éder Vera   

 

Az idén hat Lázár Ervin-mesét, öt vendég- és egy saját produkciót láthatnak az érdeklődők.
    

A nyitónapon délelőtt A kétarcú boszorkány, a Pécsi Nemzeti Színház előadása látható Sólyom Katalin szereplésével. Délután A kislány, aki mindenkit szeretett című előadást játsszák, a Szabadkai Gyermekszínház Szerbiában több díjat elnyert produkcióját, amely először látható Magyarországon. Az adaptációt Markó Róbert készítette, a látvány Michac Gábor, a koreográfia Fejes Kitty munkája, a rendező Tengely Gábor.


A legkisebb boszorkany Griff

A legkisebb boszorkány

   

 A veszprémi Kabóca Bábszínház Bartal Kiss Rita rendezésében, Miareczky Edit tervezésével, Bakos Árpád zenéjével A Négyszögletű Kerek Erdő című produkcióval vesz részt a fesztiválon.
    

Bár a Budapest Bábszínház színháztermében is látható A legkisebb boszorkány című előadás, a fesztiválon ezúttal a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészei játsszák el Amarilla történetét Mátravölgyi Ákos bábjaival, Somogyi Tamás rendezésében.


A Hetfeju Tunder foto EderVera

A hétfejű tündér

    

A Budapest Bábszínház a fesztivál alatt is műsorra tűzi A Hétfejű Tündér című, számos díjat elnyert előadását, amely március 23-án, szerdán délelőtt látható. Szintén ezen a napon játssza el a békéscsabai Napsugár Bábszínház Berzsián és Dideki történetét Veres András rendezésében, Rumi Zsófia látványával.
    

Március 24-én, a fesztivál zárónapján a színházi nevelés témáját járják körül a téma legkiválóbb hazai szakembereinek segítségével, délután pedig a 13 éven felülieket várják az ESZME és a Vaskakas Bábszínház előadására, Az időnk rövid története című produkcióra, amelynek közül többen köthetők a Budapest Bábszínházhoz.

süti beállítások módosítása