"Van bennem egy játékos, gyermeki én" - Kerényi Miklós Máté válaszolt

Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház társulatának tagja március 15-én ünnepelte születésnapját. Idén töltötte be harmincharmadik életévét és ebből az alkalomból március 14-én tartotta meg élete első önálló koncertjét Dal a tortán címmel az Operettszínházban, ahol kollégái és barátai társaságában énekelte el kedvenc dalait.   

A koncerten ismert és kevéssé ismert operett és musical részletek, külföldi és magyar popslágerek mellett két saját, új szöveges szerzemény is elhangzott. Többek között hallható volt a Hair címadó száma, a Jaj cica a Csárdáskirálynőből, a Csavard fel a szőnyeget, az Ördögölő Józsiásból a Vándorélet, a Barcelona, a Barbár tánc A bajadérból, a Zene nélkül mit érek én, az Érted születtem a Rudolfból és a nemzeti ünnep előtti tisztelgés jelenként a Nemzeti dal, melyet maga a zeneszerző, Tolcsvay László adott elő a teátrum színészeivel közösen.

 mate02

 

Csupa olyan zene, amelyhez Kerényi Miklós Máténak – mint mondja – köze van. „Sok minden volt a fejemben, de amikor elkezdtem írni a műsort, az egész valahogy adta magát. Az a célom, hogy a dalok segítségével sikerüljön átadni a bennem lévő érzéseket és gondolatokat a közönségnek” – nyilatkozta néhány perccel színpadra lépés előtt.

 

mate03

 

Kerényi Miklós Máté arról is beszélt, hogy a kora soha nem érdekelte, sőt örül annak, hogy évei előrehaladtával többet tud a világról, önmagáról, a szakmáról és egyre jobban élvezi és értékeli az életet és az őt körülvevő dolgokat. Úgy érzi, nem csak „kölykös” kinézete miatt nézik jóval fiatalabbnak a koránál.

 

 „Én belül is fiatal vagyok. Van bennem egy játékos, gyermeki én, de emellett természetesen ott a felnőtt énem, akiben erős a felelősségtudat, a munka és a szakma iránti alázat.”  - mondta.

 mate04

 

Számára a krisztusi kor azon kívül, hogy épp harminchárom éves lett, semmi mást nem jelent, mert az ember soha nem lehet elégedett a pályájával, vagy azzal, ahol éppen tart, ugyanakkor azt se hiszi, hogy az elért sikereket és eredményeket nem szabad élvezni. Arra kérdésre, mit szeretne elérni a következő harminchárom évben így válaszolt: „nagyon sok mindenre vágyom, de a pillanatot is borzasztóan szeretem megélni és élvezni. És a mai este is ilyen.”

 

mate01

 

A születésnapi gála zenei vezetője Kémenczy Antal volt, a Budapesti Operettszínház zenekarát Silló István vezényelte. Kerényi Miklós Máté mellett színpadra lépett Fischl Mónika, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Földes Eszter, Mészáros Árpád Zsolt, Fenyő Miklós, Tolcsvay László és Gömöri András Máté. Az esten köszöntőt mondott Kerényi Miklós Gábor, KERO, az est rendezője, akit Kerényi Miklós Máté nem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjeként, hanem az édesapjaként szólított színpadra.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása