"Mindig nagy sikert aratott" - Mágnás Miska bemutató a Turay Ida Színház előadásában

A Mágnás Miska a magyar operett irodalom egyik legismertebb műve. Április 22-én Kurkó J. Kristóf és Bódi Barbara főszereplésével Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Házban mutatják be Szirmai Albert operettjét.

Ajánló a darab elé:

 

A Mágnás Miska a magyar operett irodalom egyik legismertebb műve. A lovászfiúból lett monoklis úr és a finom grófnővé előléptetett cselédlány mulatságos története mindig nagy sikert aratott. Olyan ismert slágerek csendülnek fel a darabban, mint a “Szeretnék boldog lenni...” vagy a “Csiribiri-csiribiri kék dolmány...” és persze a “Cintányéros cudar világ...”

 

Nemrég a színház meghallgatást tartott Rolla szerepére. A válogatást nagy érdeklődés övezte. A castingot követően kiderült, hogy a Turay Ida Színház produkciójában Sövegjártó Áron (Baracs) oldalán Rollát Mahó Andrea fogja alakítani.

 

magnasturay

 

Egy "királyi" premierről:

 

A „Mágnás Miska” Szirmai máig legnépszerűbb operettje. „Magnaten Miska” címmel színre került Bécsben, Milánóban és más európai városokban is. A Király színházi premieren Baracs Ivánt a népszerű bonviván, Király Ernő, Rollát a nem kevésbé közkedvelt primadonna, Lábass Juci, az idősebb Korláth grófot idősebb Latabár Árpád (a színpadon még az idősebb jelző nélkül), Miskát a bravúrosan táncoló Rátkai Márton, Marcsát a később inkább primadonna-szerepekben jeleskedő Fedák Sári, Pixit és Mixit Horváth Sándor és Skultéty Lajos vitte sikerre. A darab állítólag kifejezetten a Rátkai–Fedák páros számára íródott, sikerre vitelének máig egyik záloga a hangban-táncban-játékban egyaránt alkalmas Miska–Marcsa páros biztosítása... - írta a műről Winkler Gábor Operettkalauzában.

 

 Mágnás Miska

Turay Ida Színház

 

Miska: KURKÓ J. KRISTÓF
Marcsa:BÓDI BARBARA
Baracs István: SÖVEGJÁRTÓ ÁRON
Rolla:MAHÓ ANDREA
Korláth gróf: JANKOVITS JÓZSEF
Korláth grófné: NYÍRŐ BEA
Öreg grófné: SOMFAI ÉVA
Pixi gróf: BÁCSATYAI GERGELY
Mixi gróf: PÁSZTOR MÁTÉ
Komornyik: BOROS ZOLTÁN
Továbbá:
BORBÉLY KRISZTINA, CSISZÁR KATI, FAGGYAS ALEXANDRA, KOVÁCS DÉZI,
MERK LÁSZLÓ, RUBÓCZKI MÁRKÓ
Zenei vezető, Karmester: Félix Györgyi
Koreográfus: Csutor Zsuzsa
Jelmeztervező: Darvasi Ilona
Díszlettervező: Csóra Aurél
Rendező asszisztens: Merk László
Rendező: NYÍRŐ BEA

 

süti beállítások módosítása