"Bohóckodni a legjobb a világon" - Komédia az idei utolsó premier Veszprémben

A Veszprémi Petőfi Színház idei évadának utolsó bemutatóját tartotta pénteken este. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját Kéri Kitty rendezésében vitte színre a társulat.

 

A Veszprémi Petőfi Színház 2015/2016-os évadának zárásaként Ray Cooney brit író komédiáját mutatta be a társulat, amelyet hosszú évek óta sikerrel játszanak az egész világon. A Család ellen nincs orvosság garantált szórakozást nyújt a közönségnek, egy nemzetközi konferenciával, egy nős neurológussal, aki élete legfontosabb előadására készül, egy 18 éve nem látott szeretővel, aki ekkor tér vissza szerelmük gyümölcsével, egy gyanakvó feleséggel, aki előtt mindent magára vállal a hűséges barát, egyre több parókával és főnővérrel, nyugtató injekcióval és whiskyvel...

 

A komédiában színpadra lép Oberfrank Pál, Rancsó Dezső, Terescsik Eszter, Palásthy Bea, Nagyhegyesi Zoltán, Benczédi Sándor, Módri Györgyi, Meszléry Judit, Mucsi Kristóf egyetemi hallgató, Kőrösi Csaba, Nyirkó István és Dominek Anna.

 

csaladellennicsorvossag1445 

 

Alkotók az előadásról:

 

"Ray Cooney bohózatának londoni bemutatója után azt írták, nevetőgörcsoldókat kellene osztogatni az előadáson. Ez egy farce, számos helyzetkomikumi ötletre épülő, fordulatokkal teli jelenetek sorozata, amelynek középpontjában egy nős orvos áll. Élete nagy lehetőségére, egy konferencián tartandó előadásra készül, amikor betoppan egy régi szerető, érzelmileg labilis, tizennyolc éves fiúkkal. A botrányt elkerülendő egyik hazugságból a másikba esik és a hazugságok 'ha már lúd, legyen kövér' alapon egyre mulatságosabb helyzetekbe sodorják őt és az őt menteni próbáló barátját. Amikor megkaptam a példányt, azt mondtam: ez egy nagy marhaság, de vinnyogva sírtam a nevetéstől, amíg elolvastam. A történet Londonban játszódik, a koncepció ezt az 'angol' pontosságot, feszes ritmust, az olykor „gatyaletolós” poénokat finoman, elegáns játékstílussal szeretné követni. A díszlet és a jelmez is ezt a picit karikatúrát idéző, letisztult világot mutatja be. Berzsenyi Krisztinával most dolgozom másodszor, befejezzük egymás gondolatait" - mondta Kéri Kitty rendező.

 

csaladellennicsorvossag1927 

 

Oberfrank Pál Dr. David Mortimore-t alakítja. "Bohóckodni a legjobb a világon. Nagyon szeretnék nevetni, nevettetni. Még ilyen lehetőségem nem akadt soha. Nagyon várom. Megérdemli a veszprémi közönség. Remélem, sikerül együtt örülni az ebben az évben utolsó bemutatónk után is. Jó mulatást!"

 

Dr. Hubert Bonney szerepében Rancsó Dezsőt láthatja a közönség a Család ellen nincs orvosság című komédiában, aki nem először játszik a veszprémi teátrumban. "Ray Cooney zseniálisan megírt komédiája a Család ellen nincs orvosság, Vészhelyzet címen is szokták játszani. Amikor az ember azt gondolná, hogy a vígjátéki elemeket, helyzeteket már nem lehet tovább fokozni, akkor a szerző még csavar rajta, még nagyobb őrületet teremt.
Egyszer már volt szerencsém játszani Veszprémben, beugrottam Kőrösi Csaba helyett Ray Cooney Páratlan páros című darabjában, elmondhatom, hogy hálás feladat volt. Nagyon örülök, hogy újra ilyen fergeteges vígjátékban vehetek részt, remek kollégákkal."


Terescsik Esztert Jane Tate szerepében láthatja a közönség a Család ellen nincs orvosság című komédiában. Úgy véli, Ray Cooney darabja remek szórakozást nyújt majd a nézőknek. "Jane Tate, aki egykor ápolónőként dolgozott a Szent András Kórházban, 18 év után újra felkeresi egykori orvos kollégáját, David Mortimore-t, akihez valaha gyengéd szálak fűzték. A történet szerint 3 nap múlva karácsony és Jane nem érkezik üres kézzel a kórházba. A meglepetésekkel teli találkozás alaposan felborítja nem csupán a kettejük, de végül az egész kórház életét.  Úgy gondolom, Ray Cooney bravúros szövege és történetvezetése igazi örömjátékra ad lehetőséget a színészek számára, és reményeink szerint remek szórakozást nyújt a nézőink számára."

 

 csaladellennicsorvossag1636

 

RAY COONEY
Család ellen nincs orvosság

komédia

Dr. David Mortimore | OBERFRANK PÁL

Dr. Hubert Bonney | RANCSÓ DEZSŐ

Jane Tate | TERESCSIK ESZTER

Rosemary Mortimore | PALÁSTHY BEA 

Dr. Mike Conolly | NAGYHEGYESI ZOLTÁN

Sir Willoughby Drake | BENCZÉDI SÁNDOR

Főnővér | MÓDRI GYÖRGYI

Mama | MESZLÉRY JUDIT

Leslie | MUCSI KRISTÓF e.h.

Őrmester | KŐRÖSI CSABA

Bill | NYIRKÓ ISTVÁN

Nővér | DOMINEK ANNA

Díszlet- és jelmeztervező: BERZSENYI KRISZTINA

Ügyelő: SZENTMIKLÓSI ILDIKÓ

Súgó: KLÓZER KITTI

Rendezőasszisztens: MAGYAR KINGA
Rendező: KÉRI KITTY

 

süti beállítások módosítása