Ashes to Ashes - Színészek és zenészek idézik David Bowie-t

Ashes to Ashes címmel, április másodikán, 20 órakor színészek és zenészek idézik a nemrég elhunyt, legendás David Bowie-t.

 

Az előadók ajánlója:

 

Lassan három hónapja, hogy a világ egy nagyon rossz hírre ébredt. Mi néhányan elhatároztuk, hogy egy szerény főhajtással emlékezünk meg Őróla. Halkan dolgozunk, egyre többen. Reméljük, hogy sikerül valami nagyon szépet csinálnunk, ami nem csak emlék, de élmény, nem csak fájdalom, de szenvedély is.

Április másodikán, a Gödör Klub színpadán színészek és zenészek közösen szólaltatnak meg többek között olyan különlegesen erőteljes dalokat, mint a Life on Mars, Rebel Rebel, Space Oddity, Heroes, Rock’nroll Suicide, Lazarus, Blackstar. Jordán Tamás színművész különleges meglepetéssel készül és persze az Ashes to Ashes c. dal is elhangzik majd.

 

Előadók:
Für Anikó, Kamarás Iván, Ónodi Eszter, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs, Hámori Gabriella, Jordán Tamás, Másik János, Müller Péter Sziámi, Jónás Vera, Varga Zsuzsa, Németh Juci, Nagy Kriszta Tereskova

Zenekar:

Juhász Gábor – gitár, Nagy Ádám – gitár, Gátos Iván – zongora, Gátos Bálint – bass, Kaszás Péter – dob

 

Bowie 1

 

Személyes szavak Salamon András dobostól és filmrendezőtől, aki kitalálta és megszervezte az április 2-i eseményt:

„Amikor tavaly szeptemberben elkezdtünk beszélgetni arról, hogy az eredeti felállásban újra eljátsszuk az URH és az Európa Kiadó dalait a Gödörben, még nem gondoltunk arra, hogy a ráadás bulit követő hajnalon egy felfoghatatlan hírre ébred a világ.

 

Azonnal eszembe jutott minden. A hetvenes évek vége, az URH indulása, a magyarországi újhullám kezdete; mindazok a műhelyek és valódi helyek: a BBS, a kocsmák, a mozik, a próbatermek, a házibulik, ahol éjjel-nappal filmről és zenéről, zenéről és filmről beszéltünk.

 

Most, hogy néhányan összeálltunk, hogy megidézzük David Bowie személyiségét, nagyon remélem, hogy a színpadon a számára üresen hagyott fénysugárba beleképzelik majd őt magát is a nézők. Azt szeretnénk, ha velünk lenne, mert ez a koncert neki szól. Megpróbálunk majd olyan hangosan és olyan szépen játszani, hogy elhallatsszon minden dal odáig, ahol éppen tartózkodik. „

 

Belépő elővételben: 2500, a program napján, a helyszínen 3000 Ft.
Jegyek a Gödör Klubban (1061 Budapest, Király u. 8-10.), ill. a TIXA oldalán kaphatók.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/638493426333871/

süti beállítások módosítása