Átkozott szerelmi háromszög - Montreáli tánc a Trafóban

Egy extázist és brutalitást ötvöző táncelőadás érkezik a Trafóba március 24-én és 25-én.

-

 

Szerelmi háromszög, és minden, ami vele jár: nyers erőszak, elsöprő szenvedély, eszeveszett vonzalom és lírai érzékenység. Virginie Brunelle-t, az Átkozottul koreográfusát a montreali táncszcéna legérdekesebb fiatal művészeként emlegetik.

 

Az előadás ugyan balett alapokhoz nyúl, mégis pofátlanul kortárs. Egyszerre fizikai és érzéki, mint Brunelle minden darabja. A koreográfus célja nemcsak produkciók létrehozása, de a táncforradalom is: át akarja törni a műfaj határait.

 

„A fiatalságából adódó merészsége és nyíltsága ellenére már érezni saját hangját, egyéni vízióját, ez pedig figyelmet követel.” (Victor Swoboda, The Gazette)

 

Társulatát 2009-ben hozta létre Virginie Brunelle, az Átkozottul pedig a második darabja, amellyel már 12 európai országot meghódított. Nem véletlenül: klasszikus és kortárs nyelv találkozik ebben a produkcióban, lírai elemek keverednek brutális, erőszakos gesztusokkal. A koreográfia pedig követi a szerelmi háromszögek dinamikáját: hol, mint a vágy, olyan vadul lüktet a mozgás, hol alábbhagy a mozdulatok dinamikája, akár egy elválásnál. Aztán pedig kezdődik az egész elölről.

 

„A fizikaira nagy hangsúlyt fektető, aprólékos kidolgozottságú, erős mozgóképi világgal megtámogatott és a klasszikust zaklatott ritmusokkal és nyers gesztusokkal szétziláló darabjai az elmúlt öt-hat évben meghódították a kortárs tánc templomait.” (Braun Anna, tanc.reblog.hu)

 

clip image002 

 

Átkozott szerelmi háromszög

 

Compagnie Virginie Brunelle: Átkozottul (Foutrement)

2016. március 24-25. 20.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

Honlap
http://trafo.hu/hu-HU/foutrement

Facebook
https://www.facebook.com/events/1532475967067705/1560286280953340/

 

A társulat honlapja

www.virginiebrunelle.com

 

süti beállítások módosítása