Álom és valóság a Budapest Táncszínház új előadásában

Az álmok és a valóság világát mutatja be két egyfelvonásos produkcióban a Budapest Táncszínház Álomőrző című új eladása, amelynek premierje március 30-án lesz a Müpa Fesztivál Színházában.

A társulat Jirí Pokorny cseh koreográfussal, az NDT2 alkotó-művészével készítette el legújabb darabját. A Dózisban (Doze) Pokorny olyan világot mutat be, amely az álom határát feszeget. A produkció megidézi, ahogy sodródunk, szunyókálunk, és lassan közeledünk az ébredéshez - olvasható a rendező Nemzeti Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.


A Komor mozgásterek (Gloomy Latitudes) egyszerű módját ábrázolja annak, hogyan lehet az ember ellenálló a valósággal szemben. Megtalálni a szökési lehetőségeket a jelen, a múlt és a jövő ismeretlen tereibe, számtalan különböző módon. A legkiválóbb módszer az önmagunkkal való beszélgetés e kérdésekről.

 

alomorzo poster


Jirí Pokorny 2003-ban csatakozott az NDT2-höz, majd 2006-tól az NDT1 (Nederlands Dans Theater - Holland Táncszínház) táncosaként folytatta karrierjét. Számos híres koreográfussal - Jirí Kylián, Paul Lightfoot, Sol Léon, Mats Ek, Crystal Pite, Ohad Naharin - dolgozott együtt, emellett koreográfiákat készít az NDT2 számára és tanárként dolgozik az NDT Move In programjában, valamint a Mediterraneo táncfesztiválon és az olasz Architanznál.


Az 1991 óta működő Budapest Táncszínház Magyarország egyik vezető modern táncegyüttese. Földi Béla alapító vezetésével a társulat számos elismert magyar és külföldi koreográfussal - Raza Hammadi, Amir Kolben, Krisztina de Chatel, Neel Verdoorn, Egerházi Attila, Frenák Pál, Juronics Tamás, Mándy Ildikó és Berger Gyula - dolgozott együtt az elmúlt 25 évben.


Az Álomőrző című előadásban Baumgartner Krisztina, Kiss Tamás, Macskin Zita, Mary Katakura, Sághy Alexandra, Ruzsom Mátyás, Valentin Brunner és Vattai Dzsenifer lépnek színpadra.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása