Pokorny Lia haditudósító lesz - Pillanatfelvétel az Átriumban

Aktuális kérdéseket feszegető színdarab a Pillanatfelvétel, amelynek főszereplője Pokorny Lila. A színésznő egy közel-keleti háborúban súlyosan sérült fotóst alakít, akinek nem csak testi sebeivel, de a morális felelősség kérdésével is meg kell küzdenie.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Pillanatfelvétel Brooklynban játszódik, napjainkban. A főszereplőnő, Sarah (Pokorny Lia) elismert, sikeres, jó nevű fotóriporter, aki az iraki háborúból való tudósítás során súlyos balesetet szenved. A darab róla, párjáról Jamesről (Bereczki Zoltán), közeli barátjukról Richardról (Seress Zoltán) és annak ifjú szerelméről, Mandyről (Földes Eszter) szól. Amellett, hogy nagy fontos és aktuális kérdéseket vet fel, leginkább az emberi kapcsolatokról mesél.

 

Horgas Ádám, az előadás rendezője kiemelte, hogy a Pulitzer-díjas szerző, Donald Margulies darabja kíválóan megírt mű, mely a szereplőket és a nézőket is szélsőséges darmaturgiai helyzet elé állítja.

 

 IMG 2909 1

 

“Egy háborús zónában dolgozó fotóriporter nőről szól, aki súlyos balesete után hazatér és a körülötte lévő szeretteivel viszonya erősen megváltozik. Húsbavágó kérdést helyez fókuszba a Pillanatfelvétel: választ vár arra is többek között, hogy a művészet hogyan reagál a szőrnyűségekre. Ehhez a darabhoz érettségre és szociális érzékenységre van szükség” – mondta a rendező.

 

A darab producere és egyik főszereplője, Bereczki Zoltán hozzátette, feladai közé tartozik, hogy a produkcióval kapcsolatos adott feladatokra jól gondolkodó embereket válasszon. Elmondta,ezért nem igazán változtattak A Lepkegyűjtő óta összeszokott nyertes csapaton, inkább kibővítették.

 

Arra a kérdésre, hogy James milyen karakter, elmondta, hogy számára fontos, hogy egy szereplő sose legyen fekete vagy fehér. “Szeretem, ha ennél sokkal színesebb. Valamilyen irányba el kell majd mozdulnunk, a személyes igazságomon túl meg kell találnom a szerepem igazságát is.”


Pokorny Lia játssza a főszereplő Sarah-t, a fotós nőt. Úgy véli, az elemző próbák alatt fog kialakulni, milyen is igazából Sarah. "Nekem fontos, hogy egy nőnek milyen a viszonya a szerelemhez, a barátsághoz, a munkához, az anyasághoz és ebben a darabban kétféle nőt látnuk: mindkettő másképp gondolkozik az imént felvetett témákról, de nem lehet eldönteni, hogy kinek van igaza...” – tette hozzá a színésznő.

 

IMG 3003 1 

 

A Lepkegyűjtő Produkció 2015-ben alakult, első kőszínházi előadásuk a Centrál Színházban eddig 50 alkalommal A Lepkegyűjtő című thriller. Idei premierjük egy magyarországi ősbemutató, Donald Margulies hat évvel ezelőtt, a Broadway-n színpadra állított nagysikerű darabja, a Pillanatfelvétel. Az amerikai előadásban olyan hírességek szerepeltek, mint Laura Linney, Brian d’Arcy James, Alicia Silverstone, Christina Ricci, David Harbour. A produkció hatalamas siker volt és mind a közönség ( Broadway.com közönségdíj ), mind szakma elismeréseit ( Tony Award ) is elnyerte a tengerentúlon.


A budapesti produkció a Teátrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével jön létre, a Lepkegyüjtő Produkció és az Átrium Film-Színház együttműködésében. A szövegkönyvet Zöldi Gergely fordította, a jelmezeket Holdampf Linda jegyzi, a díszlet Horgas Péter munkája, a rendező Horgas Ádám.

  

IMG 3015 1

 

A Lepkegyüjtő Produkció bemutatja

DONALD MARGULIES:
PILLANATFELVÉTEL

Fordította: Zöldi Gergely

 

SARAH GOODWIN Pokorny Lia
JAMES DODD Bereczki Zoltán
RICHARD EHRLICH Seress Zoltán
MANDY BLOOM Földes Eszter

 

Maszk: Rausch Bernadett

Zene, video: Horgas Ádám

Díszlettervező: Horgas Péter

Jelmez: Holdampf Linda

Rendező munkatársa: Kántor Nóra

Rendező: Horgas Ádám

 

Premier: 2016. május 6. 19 óra
ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ


A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

 

süti beállítások módosítása