Az Erkelben látható Alföldi Varázsfuvolája

Mozart operáját április 5-én tűzik műsorra az Erkel Színházban a Szegedi Nemzeti Színház előadásában, Alföldi Róbert rendezésében.

Az Armel Operafesztiválon díjat nyert előadás októberben Londonban, a Hackney Empire-ben is vendégszerepel.

  

 

Ajánló a  darab elé:

 

Vajon milyen próbatételeket kell kiállnia egy mai fiatalembernek, hogy fel tudjon magának építeni egy életet? Mit jelent ma nekünk, hogy „madarász”?

 

Vagy az, hogy valaki az egyik pillanatban öregasszony, a másikban pedig fiatal lány? Mindenki magányosan bolyong abban az útvesztőben, amit életnek nevezünk.


Kórházban, bolondokházában vagy fürdőben vagyunk? Nem tudni. Ide azért kerülnek be az emberek, mert bajban vannak, és ebben a zárt közegben még inkább felerősödnek a családi, szerelmi viszonyaik.

W.A.Mozart: A varázsfuvola című operája Alföldi Róbert rendezésében 2016. október 21-én és 22-én a Szegedi Nemzeti Színház előadásában és az Armel Opera Competition and Festival szervezésében lesz látható Londonban a Hackney Empireben.

 

varazsfuvola

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

 

Alföldi Róbert az előadásról:

 

„Ez az a darab, amit mindenki ismer, amit mindenki szeretne megrendezni, és aminek rengeteg feldolgozása létezik. Ez egy kultikus darab. (…)
Nem konkretizálnám a teret. Egyfajta intézetben vagyunk – egy zárt közegben, ahol a családi, szerelmi viszonyok még inkább felerősödnek. Itt meg tudjuk keresni, hogy mi köze az Éj királynőjének Sarastróhoz, hogy ki az apja az Éj királynője gyermekének, hogy mit keres a három kisfiú Sarastrónál. Ide azért kerülnek be az emberek, mert bajban vannak: lehetnek betegek, függők, alkoholisták, vagy pszichés problémákkal küzdők. Ha ezt a fura, haláltáncszerű körforgást sikerül felfejtenünk, megrázó, lélekbe markoló előadás születhet.”

 

süti beállítások módosítása