Zsinórban nyerik a nemzetközi díjakat a táncművészeti főiskolások

Három európai város (Bécs, Berlin, Bari) nemzetközi versenyén is taroltak a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói az utóbbi hetekben.

 

Az olaszországi Bariban március végén megrendezett négynapos Nemzetközi Balett és Kortárstánc Versenyen nemcsak jelentős sikereket értek el a főiskola hallgatói, hanem az indulók egyenletesen magas színvonalú teljesítménye elismeréseként az MTF megkapta a verseny névadója, Domenico Modugno különdíját is, amit Szakály György rektor vett át a helyszínen. A nyolcfős csapatból Kiss Réka ( VIII.évf.) a klasszikus balett kategóriában első helyezést ért el, a modern tánc szakos Rácz Réka és Golubkovics Gergely ( III.évf.) kategóriájuk harmadik helyét szerezték meg. A főiskola többi versenyzője: Kovács Réka (III. évf.) és Topolánszky Vince (IV. évf.) a klasszikus balett kategóriában az első tízben zárta a versenyt.

 

haziverseny 1018 Kiss Reka


Szintén nyolc fővel képviseltette magát a főiskola a VIBE - Vienna International Ballet Experience elnevezésű nemzetközi versenyen Bécsben, ahol heten jutottak be a döntőbe a múlt héten. Ennek jelentőségét az adja, hogy a legjobbak közé kategóriánként mindössze hat-nyolc versenyzőt válogattak be. A Barival egy időben zajló rendezvényen két 2.díj, egy 3. díj, és hét döntős produkció volt a mérleg. Kovács Kristóf (VIII.) 2.díjat, Takamori Miyu (VII.) 3. díjat kapott a professzionális iskolák mezőnyében. Kovács Kristóf - Verbőczi Noémi (VIII.) 2. díjat kapott a kettősök kategóriájában.


Ezt megelőzően kategória győztesek lettek a főiskola néptáncszakos hallgatói a Tanzolymp Berlin 2016. Nemzetközi Táncfesztiválon. A neves rendezvényen, amelyen négy korcsoportban versenyeznek az állami hivatásos iskolák, valamint a nem profi, magániskolák, a néptánc-tradicionális karaktertánc kategóriában idén nem osztottak ki első helyet így az MTF IV. évfolyamos tanulói (Kele Kristóf, Östör Ákos, Opiczer Márton, Sáfrán Balázs, Szabó Zsombor) a második helyezéssel a legjobbak voltak az indulók között.


Az év eddigi három hónapjában a Nemzeti Tehetségprogramnak és az NKA-nak köszönhetően a főiskola a korábbiakhoz képes jóval több nemzetközi rendezvényen tudta képviseltetni magát és ezeken mindig az élvonalban végeztek a hallgatók. Februárban második helyezést ért el Szilvási Anna és Lukács Levente a lengyelországi Bytomban megrendezett 9. Nemzetközi Ifjúsági Koreográfus Versenyen. Ugyanitt Farkas Gergő Dávid harmadik díjat kapott. Az év elején pedig Bounakova Kristina és Verbőczi Noémi jutott be a 2016-os 44. Prix de Lausanne patinás nemzetközi balettverseny középdöntőjébe.


A nemzetközi sikereket elért produkciókat és hallgatókat legközelebb a főiskola Nyílt Napján tekinthetik meg az érdeklődők április 22-23-án, valamint a Táncvilágnapi Gálán a Müpában.

 

Táncművészeti Főiskola

 

süti beállítások módosítása