52 éves a Funny Girl

1965 márciusában mutatták be a Broadwayn, a The Winter Garden Theatre-ben a Funny Girl-t, Barbra Streisand főszereplésével. A héten 52. születésnapját ünneplő musicalből Oscar-díjra jelölt film is készült.


Streisand egyébként az 1966-os londoni bemutatón is eljátszotta a főszerepet, de miután első gyermekével várandós lett, Lisa Shane állt be a produkcióba és alakította Fanny-t az utolsó előadásig. A mű munkacíme címe My Man volt, az eredeti szereposztással felvett nagylemezt pedig 2004-ben beiktatták a Grammy Hall of Fame-be.

 

barbra streisand funny girl
.
A Funny Girl-t nyolc Tony-díjra jelölték, Barbra Streisand pedig Fanny Brice szerepéért megkapta az Oscar-díjat. A Playbill az évfoduló kapcsán készített egy összeállítást a musiclben elhangzó leghíresebb dalokból.

 

 

A máig népszerű musical egy fiatal színésznő karrierjének történetét meséli el. Fanny szerepében a pályája elején álló Barbra Streisand gyakorlatilag önmagát alakította: egy elszánt, tehetséges lányt játszott, aki roppant eltökéltségének és varázslatos hangjának köszönhetően hatalmas sikert arat a színpadon.

 

Vass Kata / Színház.hu

süti beállítások módosítása