Hamlet négy szereplővel - Címszerepben Jaskó Bálint a Pinceszínházban

Április 9-én Horgas Ádám rendező és négytagú színészcsapata, Jaskó Bálint, Juhász Réka, Gerner Csaba és Szirtes Balázs akciódús és szinte komikus Hamlet-bemutatóra készül a Pinceszínházban.

Hamlet 7

 

A rendezői elgondolás szerint négy színész játssza el, idézi fel a jól ismert történetet azon a ponton, amikor a darab legvégén beiktatják Fortinbrast, a hersingőri várat felmentő norvég herceget.

 

A címszerepet, Hamletet Jaskó Bálint alakítja majd, míg a számtalan többi szerepet a másik három színész formálja gyakori figuraváltásokkal - ebből fakadóan sok nevetést idézve elő. A produkció kevés díszletet használ, látványvilágát térvetítés teszi majd különlegesen izgalmassá.

 

Az előadást a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben mutatja be a Pinceszínház.

 

Hamlet plakat

 

Ajánló a darab elé:

 

A színészek új megbízást kapnak. Ezúttal Fortinbrastól. Hamlet történetét kell előadniuk. A négytagú társulat alakítja az összes szerepet, játszanak, énekelnek, táncolnak, és mint annak idején Claudiust, csapdába csalnak – ezúttal minket, nézőket. Virtuóz módon váltogatják a figurákat, nőből férfi, férfiből nő, fiatalból öreg, királyból sírásó lesz. Nevetünk és a végére mégis megfacsarják a szívünket.  Az előadás nem csak játékstílusában fedezi fel újra a Shakespeare-darabot, hanem formájában is: habár kevés díszletet és kelléket használ, a speciális térvetítésnek köszönhetően látványszínházat teremt belőle. 

 

Hamlet 3

 

William Shakespeare:

HAMLET

színpadi játék

Nádasdy Ádám fordítása alapján átdolgozta Horgas Ádám

 

Szereplők:

Jaskó Bálint, Juhász Réka, Gerner Csaba, Szirtes Balázs

Zene, videó: Horgas Ádám

Díszlet: Horgas Péter

Jelmez: Bujdosó Nóra

Fény: Czeglédi Kornél

Hang: Tichy Ádám

Kellék: Borsos Mónika

Ügyelő, súgó: Pogács Zsuzsa

Rendezőasszisztens: Zakar Ági

Rendező: Horgas Ádám

 

Bemutató: 2016. április 9.

 

 

süti beállítások módosítása