15 zenei és színházi produkció a 16. Egri Tavaszi Fesztiválon

15 zenei és színházi produkcióval, valamint kiállításokkal várja a látogatókat április 8. és 25. között a 16. Egri Tavaszi Fesztivál.

    

A fesztivál első két napján, április 8-án és 9-én az Eszterházy Károly Főiskola Ének-zene Tanszékének közreműködésében Bach-maratont tartanak. A két nap során a tanszék tanárai és diákjai négy koncertet adnak a Líceumban.
    

Halász Judit Csiribiri című koncertjére április 10-én várják a Gárdonyi Géza Színházba a közönséget, 14-én pedig Tompos Kátya tart lemezbemutató koncertet a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Keresztül Európán címmel.

eger

 

A zenei programok között szerepel még egyebek mellett az Egri Szimfonikus Zenekar Hommage a Bartók című koncertje: a zeneszerző születésének 135. évfordulója alkalmából megálmodott, április 17-i előadás helyszíne a színház lesz. A fesztivál utolsó napján Koncz Zsuzsa ad koncertet a városi sportcsarnokban.

    

A tavaszi fesztivál keretében négy kiállítás is nyílt, illetve nyílik a városban. Sarkadi Péter grafikus munkáit már meg lehet tekinteni a Vitkovics Alkotóházban, míg a Molnár István Géza fotográfus képeiből összeállított tárlat pénteken este nyílik a Bartakovics Béla Közösségi Házban.
    

Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba Jézus életét bemutató országjáró kiállítása április 15. és május 10. között lesz látható a Templom Galériában, az Eger cseh testvérvárosa, Kutna Hora építészeti értékeit felvillantó fotókiállítást pedig április 22-től látogathatják az érdeklődők a Bartakovics Béla Közösségi Házban.
   

Irodalmi produkciók is várják az érdeklődőket: április 11-én Nagy Anna és Huszárik Kata színművészek Fény-játékok című versműsora a Forrásban lesz látható. Április 18-án a Felolvasószínházi sorozat keretében egy ősbemutatót tartanak: Máthé Kriszta Apróka Eszponka - lírai pillanatok Frumószából című darabját Sata-Bánfi Ágota adja elő ugyancsak a Forrásban.

 

MTI


    

süti beállítások módosítása