Bibliai történetek a József Attila Színházban

Középiskolás diákok előadásaival folytatja az Ádámok és Évák Ünnepe című rendezvénysorozatát a József Attila Színház. Április 5-én 18 órától tizenkét középiskola színjátszó csoportja méretteti meg magát a színpadon.

 

 

Az előadást Quintus Konrád rendezi, a próbafolyamat során a József Attila Színház művészei segítették a felkészülést, a vezető pedagógus munkáját és mentorálták a csapatokat.

 

A produkciókat ötfős zsűri értékeli és jutalmazza a legjobbakat. A zsűri elnöke Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

 

adamok es evak

 

Az áprilisban megrendezésre kerülő Ádámok és Évák Ünnepe rendezvény témája a Biblia, mely jóllehet a legolvasottabb és legszélesebb körben ismert szöveges mű, a diákok nem rendelkeznek alapos tudással egy-egy történetről, így azonban lehetőségük nyílik közelebb kerülni az általuk feldolgozott témához.


A több hónapos munka során elmélyedhettek többek között „A tékozló fiú” vagy „Zsuzsanna és a vének” történetével.


A programsorozat témáinak meghatározása során fontos cél, hogy igazodjon a Nemzeti Alaptanterv tematikájához, hiszen a közös munka, a csoportos feldolgozás során a diákok nem csak közvetlenebb és személyesebb viszonyba kerülnek az irodalmi alkotásokkal, de javul szövegértési és elemzési technikájuk, kreativitásuk és fantáziájuk nagymértékben fejlődik a programnak köszönhetően.

 

 

Az április 5-i rendezvény előtt 17 órától kiállítás nyílik a januári Ádámok és Évák Ünnepén résztvevő diákok alkotásaiból.

 

 

süti beállítások módosítása