Szólistameghallgatást hirdet az Opera

A Magyar Állami Operaház kétfordulós általános meghallgatást hirdet minden hangfajban.


A meghallgatás első fordulója 2016. április 18-án 11 órától, az Operaház VII. emeleti házi színpadán történik (1061 Budapest, Hajós u. 11., bejárat az Operaház művészbejárójával szemben), a továbbjutók április 19-én az Operaház nagyszínpadán énekelhetnek a második fordulóban.

 

A két fordulóra összesen 5 szabadon választott áriát kérnek lehetőség szerint olyan operákból, amelyek esetében a jelentkező a teljes szerep ismeretével rendelkezik. A lírai hangfajba tartozó énekesek legalább egy Mozart-áriával készüljenek. Zongorakísérőt az Operaház igény szerint biztosít. Amennyiben a jelentkező saját zongorakísérőt hoz, kérik azt is tüntesse fel a meghallgatásra küldött anyagban.

 

opera


Az előéneklés meghívásos alapon történik, ezért a beérkezett jelentkezésekhez kötelező mellékletként legalább egy hang és/vagy videofelvételt kérnek elküldeni elektronikus úton, amelynek alapján a zsűri előválogatást tart.


Jelentkezni 2016. április 11-én éjfélig e-mailben lehet fényképes életrajzzal, amelyhez egy portrét és egy egész alakos fotót, valamint egy évnél nem régebbi hang és/vagy videofelvételt kérnek mellékelni mp3- vagy mp4-formátumban. A szakmai életrajznak minden esetben tartalmaznia kell a pontos születési időpontot. Utólagos hiánypótlásra nincsen lehetőség, a fenti feltételek bármelyikének hiánya automatikus kizárást jelent a meghallgatáson történő részvételről.


Felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a határidőn túl érkező jelentkezéseket nem áll módjukban elfogadni, valamint arra, hogy a meghallgatást követően szakmai indoklást nem áll módjukban küldeni. A beküldött jelentkezések regisztrálását követően 2016. április 15-én éjfélig írásban értesítik azokat, akiket várnak a meghallgatásra.


A jelentkezők sorrendjének beosztásáról e-mailben adnak tájékoztatást.
E-mail: meghallgatas@opera.hu

 

süti beállítások módosítása