Elköltözik a kaposvári színház

A 2016–2017-es évadot már a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban kezdi a társulat a Csiky épületének felújítása miatt.

 

Fülöp Péter, a színház gazdasági és produkciós igazgatója a Magyar Időknek elmondta: a színészek a nézőknél kevesebbet érzékelnek majd a változásokból, mivel a tájelőadások során már megtanulták a változó körülményekhez való alkalmazkodást.

 

Másfél milliárd forintot már az idén felhasználhat a kaposvári Csiky Gergely Színház a kormány által jóváhagyott kilencmilliárdos intézményfelújítási projektből, a fennmaradó beruházási összeget 2017-ben és 2018-ban hívhatja le – számolt be Fülöp Péter. Várhatóan a nyár közepén már eldől, ki építi újjá az ország egyik legnagyobb színházát.

 

egyud

Fotó: egyud.kaposvar.hu


Az átmeneti játszóhely négyszáz ülőhelyes, színpadnyílása csaknem megegyezik a Csiky színpadával, mélysége kisebb, és nincs zsinórpadlása. Ugyanakkor alkalmas nagyszínházi és stúdió-előadásokra is. Utóbbiakra egy külön helyiséget is a társulat rendelkezésére bocsát a kulturális központ.

 

Fülöp Péter leszögezte: az elkövetkező két évadban még az eddigieknél is fegyelmezettebb működést és megértőbb hozzáállást vár a színházvezetés a társulattól, és ez a műszaki háttérre is vonatkozik. A közönségtől azt kéri, ne várja, hogy a kulturális központban is olyan összkomfortos körülményeket teremtenek majd, mint a színházban.


A kulturális központban sem lesz kevesebb bemutató, mint a korábbi évadokban a színházban, és stúdió-előadásokat is láthat majd a közönség. Fülöp Péter szerint optimális esetben a 2018–2019-es évadot már a régi helyükön kezdi a Csiky Gergely Színház.

 

Forrás: magyaridok.hu

 

süti beállítások módosítása