Versmaraton énekmondó versenyt rendeztek a Pinceszínházban

Egyed Emese A meséről című költeményének feldolgozásával a JaMese formáció nyerte a Versmaraton HangHordozók című énekmondó versenyének döntőjét vasárnap este - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

A második helyen Lovászi Edina végzett Papp-Für János Kezdet című versének megzenésítésével, míg a harmadik helyezettnek járó díjat Szilas Miklós szerezte meg Both Balázs Imádság éjfélkor című versének feldolgozásával. A Kárpát-medence legnagyobb költészet napi programsorozatává növekedett Versmaraton keretében első ízben meghirdetett megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak.

 

konyv


A budapesti Pinceszínházban megrendezett döntőbe jutott tizenegy előadás közül a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai zsűri, valamint közönségszavazás választotta ki a győzteseket.


Az estre - amelyen a díjazottak mellett a zsűri tagjai is felléptek - több olyan alkotó is ellátogatott, akiknek a megzenésített versei szerepeltek a döntőben. Jelen volt így Szentmártoni János, Zsille Gábor, Rózsássy Barbara, Kukorelly Endre és Papp-Für János is - olvasható a közleményben.


A Versmaraton programsorozat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Duna Médiaszolgálató Zrt. együttműködésében, a Magyar Napló Kiadó szervezésében valósul meg.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása