Az elmúlt 120 év a Pesti Színházban a költészet napján

A Vígszínház társulatának tagjai és vendégművészei idén az elmúlt 120 évből válogatnak verseket és dalokat A költészet napja alkalmából, így köszöntve a május 1-én 120 éves Vígszínházat.

Április 9-én, szombaton 16 órakor a Pesti Színházba várják az érdeklődőket. Az előadás rendezője Hegedűs D. Géza.

pesti

 

A Vígszínház ajánlója:


Költészet és színház, édestestvérek a művészetekben. Bennük a "látomás és indulat" – Füst Milánt megidézve – a közös nyelv, az anyanyelv segítségével válik teremtő gondolattá, emberi szépséggé. Nem véletlen, hogy az elmúlt 120 év alatt, drámaköltőinknek köszönhetően, éppen a Vígszínházban jutott érvényre a "diadalmas pesti magyar nyelv", s vált a Vígszínház a szó igaz értelmében népszínházzá, ahol a színpadon a szereplők, s a nézőtéren a nézők egy nyelven gondolkoznak és beszélnek.

 

A költészetnek és színpadköltészetnek őrjítő erejű a hatása és vonzereje, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az elmúlt évadban, több mint 350 ezer nézője volt a Vígszínház előadásainknak. A színház tagjai és vendégművészeik most is várják Önöket, április 9-én, délután 16 órakor a Pesti Színházba, hogy a legszebb magyar versekkel, A költészet napján együtt köszöntsék a Vígszínházat, közelgő születésnapja alkalmából.

 

 

süti beállítások módosítása