Hogyan halt meg József Attila?

Öngyilkos lett vagy véletlen baleset áldozata a költő? Az irodalomkutatók egyik legnagyobb talánya máig ez a kérdés. Erről a témáról rendez kerekasztal-beszélgetést a Pinceszínház a költészet napja alkalmából, április 11-én, hétfő délután 16.00 órától.

 SZORO jozsefattila

 

A rejtély körbejárásában részt vesz Dr. Garamvölgyi László kriminológus, Dr. Németh Attila pszichiáter főorvos és Dr. Tarján Tamás irodalomtörténész, a beszélgetés moderátora Lázár Balázs, a Pinceszínház irodalmi munkatársa lesz.

 

A programra a belépés díjtalan.

 

Ugyanezen a napon este 19.00 órától egy másik legendát, a János vitéz című daljáték születésének körülményeit bemutató "Egy rózsaszál szebben beszél" című zenés előadásunkat tűzzük műsorra Almási Sándor, Molnár Gyöngyi és Széll Attila játékában, Nyitrai László zongorakíséretével, Vörös Róbert rendezésében.

 

ÍZELÍTŐ AZ ELŐADÁSBÓL

 

A következő nap, kedd különlegessége lesz, hogy Nils Peter Juel Larson dán író, a Blixen bárónő szerelmei című produkciónk dán szerzője személyesen lesz jelen az esti előadáson és találkozik a színészekkel, Esztergályos Cecíliával, Dobra Marával, Széles Tamással és Schnell Ádámmal, Kőváry Katalin rendezőnővel és természetesen a közönséggel.

 

 

 

süti beállítások módosítása