Készül a Semmi konferencia – Lovasi András és Földes Eszter utazott DTK-val

D.Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában Lovasi András és Földes Eszter mesélt arról, hogyan zajlik szakmai- és magánéletük, amelyek jelen pillanatban egy közös darab létrehozásában fonódnak össze.

D.Tóth Kriszta az Erkel Színházba vitte a házaspárt, ahol a Semmi konferencia  című „rockoperett” próbái zajlanak. Az Elviszlek magammal legújabb epizódjából nem csak az derül ki, hogy milyen az, amikor a feleség  rendezi a férjét a színpadon, hanem az is, mikor motyog Lovasi András.

 

Lovasi András D.Tóth Krisztának bevallotta: teljesen új terepre merészkedett, amikor belevágott a Semmi konferencia című zenés darabba, amelyet zenekarával közösen jegyez. Szó esett arról is, hogyan fogadták András zenésztársai a fiatal rendező-feleséget.

 

 

 

„Picit féltem attól, hogy mi lesz amikor egy  29 éves nő bejön és elkezdi osztani az észt, egy macho környezetben. Az, hogy a zenekarnak nem voltak ezzel fenntartásai Eszter érdeme, aki ugyan szofisztikáltabb nálam, de sokszor határozottabb is” – mondta Lovasi András.

 

A zenés darab, amelyet április 26-án mutatnak be bizonyos értelemben az „Idáig tudom a történetet” Kiscsillag estek folytatása. Az új színpadi műhöz új dalok születtek, illetve az alkotók beemeltek részleteket már meglévő Kiscsillag szerzeményekből is.

 

Földes Eszter, aki először mutatkozik be rendezőként úgy véli a  Semmi Konferenciát - bár egy zenekar dalait dolgozza fel - teljes értékű zenei műként kell kezelni.

 

„Izgalmas, ha az ember egy dalfüzért készít a dalaiból és mögé rak egy történetet, mert így sokkal több esély van arra, hogy olyan embereknek is tessen, akik nem Kiscsillag rajongók vagy nem ismerik a zenekart” – véli Földes Eszter.

 

foldes lovasi

 

Az Erkel ajánlója a zenés darab elé:

 

A Kiscsillag zenekar idén újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató irányba - a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ - indult el. Az új produkció címe Semmi Konferencia, melynek ősbemutatója 2016. április 26-án lesz az Erkel Színházban.

 

Az előadást Földes Eszter rendezi, a Kiscsillag szolgáltatja a zenét, mellettük pedig olyan ismert vendégelőadók lépnek fel, mint Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell, Busa Pista. Az előadáson először hallhat a közönség a 2016 őszén megjelenő új nagylemez dalaiból.

 

 

A Lovasi Andrással és Földes Eszterrel készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a WMN magazin YouTube csatornáján látható.

 

süti beállítások módosítása