Emberpiramis épül a Fővárosi Nagycirkusz előtt a világnapon

Cirkuszrajongók, művészek és artisták közösen építenek emberpiramist a Fővárosi Nagycirkusz előtt szombaton, a cirkuszi világnapon.

 

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik, 2010-ig Európai Cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

 

UAD 5553


A Cirkuszművészeti Világszövetség (Fédération Mondiale du Cirque) minden évben megfogalmaz egy központi üzenetet, célt vagy témát, amellyel közös gondolkodásra hívja a világ összes, professzionális keretek között működő cirkuszát. Idén az Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért! hívómondat köré szervezik az eseményeket. 

 

Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével szeretnék jelképezni az egymásba vetett hitet, bizalmat, kitartást és összetartozást a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az összegyűltek artistaművészek vezetésével sajátíthatják el a "bizalom művészetét". A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.


A kapcsolódó programok között április 22-én a Baross Imre Artistaképző Iskolában lesz nyílt nap, április 25-én pedig Társadalmi felelősségvállalás a cirkuszi művészetekben címmel tartja meg következő programját az ARTista Café.

  

 

 

Kapcsolódó programok:


Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője tart castingot
legújabb filmjéhez – 2016. április 14. 10:00
Helyszín: MACIVA Művésztelep

 

Cirkuszi világnap – 2016. április 16. 18:00
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

A Fővárosi Nagycirkusz a Szakma Sztár Fesztiválon – 2016. április 18. és 20.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G és F pavilon

 

Nyílt nap a Baross Imre Artistaképző Iskolában – 2016. április 22. 11:00
Helyszín: MACIVA Művésztelep

 

Faültetés a Föld napja alkalmából – 2016. április 22.
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

ARTista Café: Társadalmi felelősségvállalás a cirkuszi művészetekben – 2016. április 25. 18 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

MTI, MACIVA

 

süti beállítások módosítása