Lemondott Németh Kristóf a Játékszín vezetéséről - Bank Tamás lép helyébe

Lemondott a Játékszín vezetéséről Németh Kristóf ügyvezető igazgató. Mint az MTI-nek kedden elmondta, tulajdonostársaival eltérő módon képzelte el a magánszínház működését.

 

kritof

Fotó: Válasz.hu

 

Nem értek egyet azzal a döntéssel, amelyet a társaságunk taggyűlése hétfőn meghozott, és amely szerint a továbbiakban Bank Tamás megválasztásával kettős ügyvezetéssel működött volna a Játékszín” – közölte Németh Kristóf. Lemondását május 31-ével adta be, a Játékszín új vezetője Bank Tamás színész lesz.

 

Mint előzőleg közleményében írta, a Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Kft. taggyűlése többségi döntést hozott. Németh Kristóf szerint kettős ügyvezetéssel nem színházak, hanem olyan „mammutszervezetek” szoktak működni, ahol több száz munkavállaló dolgozik. Hozzátette: a Játékszín esetében semmi nem indokolta a változtatást az eddigi rendszeren.

 

Sikereink csúcsán vagyunk, a kezdeti nézőszámot megháromszoroztuk, a bevételi adatok rekordot döntenek, soha ennyi nézőnk nem volt, Budapesten nálunk a legmagasabb az egy színházjegyre jutó támogatás. Szinte minden előadásunk telt házzal megy, nagyon jó a megítélésünk a közönség és a szakma köreiben egyaránt” – sorolta Németh Kristóf. Tulajdonostársai részéről a napi működés megkönnyítése hangzott el érvként a változtatásra, holott szerinte éppen ezen a téren okozhat zavarokat két egyenrangú ügyvezető. A távozó ügyvezető igazgató szerint ízlésbeli különbségek vannak közte és tulajdonostársai között, a viták elsősorban kommunikációs és üzletvezetési kérdésekben alakultak ki.

 

Azt látom, hogy erős ambíciók fogalmazódtak meg Bank Tamás részéről, egy új stílus mutatkozhat be. Szakmailag nem tartom alátámasztottnak a kettős ügyvezetést célzó döntést, amely nem szolgálná a társaság további eredményes és sikeres működését” – szögezte le Németh Kristóf, aki 30 százalékos tulajdonosként marad a cégnél, és az évad végéig színészként továbbra is játszik a teátrum két darabjában. Azt azonban nem tartanám egészségesnek, ha a történtek után a jövő évadtól ugyanígy játszanék itt tovább – tette hozzá.

 

A Játékszín 2012-től működik magánszínházként. Az akkor végelszámolás alatt lévő, száz százalékos állami tulajdonban lévő Játékszín Nonprofit Kft.-t négy magánszemély vette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től 3,1 millió forintért.

 

A váltásról Németh Kristóf elsőként az ATV műsorában nyilatkozott.

 

 

süti beállítások módosítása