Pályázati felhívás független színházi alkotóknak

A B32 Galéria és Kultúrtér határozott célja, hogy a progresszív képző- és iparművészeti kiállítások mellett színpadi produkciók tekintetében is kövesse a kortárs trendeket és támogassa az innovatív művészeti kezdeményezéseket.

 

 

b32

 

Ebben a szellemiségben rendezi meg idén szeptember 29. és október 1. között a reflACT független színházi fesztivált, ahol a tervek szerint a világ történéseire reflektáló kortárs színházi produkciók váltják egymást három napon keresztül.

 

A fesztiválra bekerülő előadásokat neves szakmai zsűri választja ki nyílt pályázat útján. Lehet az kortárs dráma vagy a játszókat egyedien jellemző (társulati műhelymunka által létrehozott) produkció vagy akár egy klasszikust felfrissítő átirat is. A B32 olyan független színházi előadásokat vár, melyeket tudatos témaválasztás, új és innovatív alkotói gondolkodás és esztétika jellemez.

 

A zsűri javaslata alapján a legjobbnak ítélt előadás továbbjátszási lehetőséget nyer a B32-ben. Az első előadás tiszteletdíja 200 000 forint, a további előadások esetében a tiszteletdíj a jegybevétel megosztása szerint kerül kifizetésre 80% (a produkció) 20% (B32) arányban.

A zsűri tagjai: Tompa Andrea író, színikritikus; Jászay Tamás színikritikus; valamint Orlai Tibor producer.

 

Pályázni a b32kulturter.hu internetes oldalon található jelentkezési adatlap hiánytalan kitöltésével és határidőre történő beküldésével lehet. Az adatlapokat elsősorban e-mailben (b32@ujbuda.hu) várjuk, de személyesen is leadhatók a B32 Galéria és Kultúrtérben (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)

Jelentkezési határidő: 2016. május 22.

 

A fesztiválhoz kapcsolódóan április 23-án 11 órakor a B32 reflACT – pályázatíró műhelybeszélgetést rendez, ahol Barda Beáta, a TRAFÓ művészeti vezetője és Jászay Tamás kritikus osztja meg produkciós és más kulturális pályázat bírálata során szerzett tapasztalatait. A belépés ingyenes, a workshop nem előfeltétele a reflACT-re való jelentkezésnek, és nem is teszi kötelezővé a pályázati jelentkezést. (A workshopon való részvételhez regisztráció szükséges a megadott elérhetőségek valamelyikén: +36 1 787 0039, b32@ujbuda.hu).

 

A pályázati adatlap lent található és a következő linkről letölthető:

 

pontmagazin.hu/media/DocumentsModell-file/1460644245-reflactkiirasadatlap.docx

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

süti beállítások módosítása