Június közepén indul az évad a Szarvasi Vízi Színházban

A Légy jó mindhalálig című musicallel nyitja hatodik évadát június 17-én a Szarvasi Vízi Színház. Idén nyáron többek között olyan előadások láthatóak, mint a Boeing, Boeing, a Hello Dolly, A vörös bestia, az Álmos legendája vagy az Omega-musical, a Gyöngyhajú lány balladája.

A színház szakmai felügyeletét ellátó Békéscsabai Jókai Színház közleményben arról tájékoztatta az MTI-t: a műsor összeállításánál arra törekedtek, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csaknem ezer ember befogadására alkalmas, a Holt-Körös partján elhelyezkedő teátrumban. Így lesz operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese, cirkuszművészet.


A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a Magyarországon egyedülálló Vers a víz fölött, valamint Dal a víz fölött programsorozat, amely idén kiegészül a Film a víz fölött sorozattal, melyben a magyar mozi ünnepelt színészeivel találkozhat a közönség.


Az idei évadban is lesznek akadálymentesített előadások, a Légy jó mindhalálig és az Egerek című előadásokat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszák, emellett egy verses estet színházi jeltolmács segítségével igyekszenek a hallássérülteknek is közösségi élménnyé tenni.

 

szarvasi vizi szinhaz


Teret kap a Halló(k) itt vagyunk! fesztivál, ahol siketek és nagyothallók, valamint a Jókai Színház Színitanházának hallgatói közösen viszik színre a Rómeó és Júlia című klasszikust, amelyben Júliát egy hallássérült lány játssza. A Szarvasi Vízi Színházban kiemelt feladat a cigány nemzetiség gazdag kultúrájának, tehetségének bemutatása a nagyközönség számára, ezért tűzik műsorra az első roma musicalt, a Somnakajt.


A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 15-től 24-ig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Szigorúan tilos című szlovák színmű, a Lili bárónő operett, a Cyrano de Bergerac című dráma a Garabonciás Színtársulat előadásában, a Jancsi és Juliska mesebalett vagy a Gombóc Artúr, a nagy utazó című zenés meseutazás. Fellép a Tótkomlósi Fúvószenekar, emellett Úgy élni mint a fák (50 év) címmel jubileumi koncertet ad a Csík Zenekar vezetője és barátai - tájékoztatta az MTI-t Szigeti Anna sajtóreferens.


A cirkuszművészet jegyében július 27-én fellép a Vízi Színházban a Recirquel Újcirkusz Társulat, augusztus 1-jén pedig a Fővárosi Nagycirkusz rendez cirkuszmisszió fesztivált.


Ebben a szezonban is sor kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválra, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal. Az egri Gárdonyi Géza Színház a Charley nénjét, a Magyar Zenés Színház a Mágnás Miskát, a kecskeméti Katona József Színház a Boeing, Boeing című darabot, a Turay Ida Színház a Hello, Dolly!-t!, az Újszínház pedig A vörös bestia című művet adja elő. A Békéscsabai Jókai Színház a Légy jó mindhalálig mellett a Vesztegzár a Grand Hotelben, az Egerek, a Monte Cristo grófja és a Kövérkirály darabokkal képviselteti magát.

 

A részletes program a www.viziszinhaz.hu honlapon érhető el.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása