Koprodukciós Carmen - Izraeli mezzoszoprán Veszprémben

Közös produkcióban mutatja be az Operaház és a Veszprémi Petőfi Színház Bizet Carmen című operáját, Rinat Shaham izraeli mezzoszoprán címszereplésével - jelentette be a veszprémi teátrum.

Oberfrank Pál elmondta, hogy a fiatal színházlátogatók számára is könnyen befogadható lesz a július 9-i előadás a Veszprém Arénában. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója felkérésére rendezte meg a Carment Rinat Shaham címszereplésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.


Oberfrank Pál hozzáfűzte: Veszprémben Don José szerepében Nyári Zoltán lép színpadra, Escamillio szerepét Szemerédy Károly formálja meg, a további szerepekben a Magyar Állami Operaház művészeit láthatja a közönség. Az előadás karmestere Kesselyák Gergely, a díszlettervező Székely László.

 

Carmen 

Fotó. opera.hu


Oberfrank Pál elmondta, hogy számára, aki "prózai darabokhoz szokott", nagy kihívást jelentett az opera megrendezése, ahol rengeteg ember van jelen egyszerre a színpadon.


A rendező szerint nem a megszokott, klasszikus jelmezekben és hagyományos öltözékben jelennek meg a szereplők, sokkal inkább a mai fiatalokra jellemző megjelenés és "életérzés" hatja át a darabot, így a mai fiatal és közép korosztály számára is befogadható a történet.

  


Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója videoüzenetében elmondta, hogy a zenei részek között prózai megszólalások lesznek, így próbálták közelebb hozni a történetet a mai nézőkhöz.


Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy április 18-tól lehet majd jegyet vásárolni az előadásra.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása