Mintegy 300 programot kínál a 25. Szent György Napok

Mintegy 300 programot kínál a szombaton Sepsiszentgyörgyön kezdődő 25. Szent György Napok rendezvénysorozata, amely Erdély egyik legrégebbi és legnagyobb városünnepe.

    

Erdély András, az április 24-ig tartó rendezvénysorozat szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: a Szent György Napok idén is a találkozások nagy ünnepe lesz, hiszen ilyenkor nagyon sokan jönnek haza a külföldre kitelepedettek közül.
    

A rendezvény első hat napján a kultúráé lesz a főszerep. A városnapokat Bogányi Gergely zongoraművész koncertje nyitja, amely azért rendkívüli, mert a művész Romániában először fog játszani tavaly bemutatott, saját fejlesztésű zongoráján - tette hozzá.


sztgy

    

Koncertet ad Rákász Gergely orgonaművész is, de fellép a sepsiszentgyörgyi közönség előtt a Nagyváradi Állami Filharmónia Michael Haydn Kamarazenekara is.
    

Négy vendég színtársulat - közöttük a Veszprémi Petőfi Színház - hét előadást játszik, emellett hét bábszínház 15 előadást mutat be. A Szent György Napok irodalmi programjait a helyi Bod Péter Megyei Könyvtár szervezi. Ennek keretében lesznek író-olvasó találkozók, kortárs írók iskolákba látogatnak el, emellett több könyvbemutatót is szerveznek.   
    

Erdély András kiemelte, hogy a jövő hét végén, a programsorozat utolsó napjain szinte folyamatosan lesznek rendezvények: öt színpadon zajlanak majd a különböző programok, és lesz például utcazene, ifjúsági udvar, valamint kézműves vásár, amelyen mintegy kétszáz népművész vesz részt.
    

A könnyűzenei kínálat is gazdag a Szent György Napokon, fellép többek között Bonnie Tyler, a Balkan Fanatik, a Pokolgép, a Karthago, a záró esten pedig a legismertebb LGT-dalokat fogja játszani a legendás együttes több tagja a Zenevonat című produkció keretében. 
    

Blueskocsma is működik majd a rendezvény idején, és dzsesszkoncerteket is hallgathat a közönség, fellép többek között a Románia egyik legjobb dzsesszénekesének tartott Luiza Zan is.
    

A rendezvény részletes programja a www.szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro honlapon érhető el.

süti beállítások módosítása