Gál Tamás Budapesten játszik! - Két darabbal érkezik a K11-be

Gál Tamás 2015-ben az első magyar volt, akit jelöltek és aki elnyerte a Dosky azaz Deszka-díjat, amely a szlovákiai színházi szakma legrangosabb elismerése. A színész most a Király utcai K11 vendége lesz, ahova két monodrámával érkezik.

hogyanettem plakat

 

Hogyan ettem kutyát

Április 18. hétfő, 19 óra, az előadás időtartama: 90 perc

 
A "Hogyan ettem kutyát" Jevgenyij Griskovec, kortárs orosz író, színész első monodrámájának címe. Új Csehov, új őszinteség – néhány a ráaggatott stílusteremtő jelzők közül. Ahogy magyarországi szakértője Tompa Andrea mondja: “Rajta keresztül, úgy tűnik, a színház ismét felfedezte a személyességet, az őszinteséget, a közvetlen hangnemet és az egyszerű halandót, a színészre lecsupaszított, eszköztelen, teatralitás nélküli színházat. Az ő színházi nyelvének a személyesség a legfontosabb ismérve.”
 

A dráma története gyermekien egyszerű. Egy ember, az Elbeszélő arról beszél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Igen. A szöveg ereje nem a mit?, hanem a hogyan mondja el? kérdésben rejlik.

 

Magyar nyelvterületen először, a világ színházi életében pedig – Jevgenyij Griskovec, és a kiváló lengyel őstehetség Marek Szitarski után – harmadszor mutatják be ezt a művet. Az előadás mögött ezúttal Gál Tamás (Elbeszélő) és Czajlik József rendező állnak. A munkálatokban konzultánsként Hunčík Péter, látványtervezőként pedig Őry Kati vettek részt.

 

 

A 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Fesztiválon, Budapesten Gál Tamás Griskovec: Hogyan ettem kutyát című monodrámával megnyerte a fesztivál fődíját, a Kaleidoszkóp Díjat.

 

A helység kalapácsa
Április 19. kedd, 11.00 és 14.00 óra, az előadás időtartama: 60-70 perc
 

A helység kalapácsát nemcsak játsza, rendezőként is jegyzi Gál Tamás. A bemutatóra 2004. novemberében került sor, de az előadást azóta több mint 200 alkalommal játszotta Gál Tamás nélkülözhetetlen partnereivel: Kováts Marcellel majd Bodonyi Andrással. A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi Sándor páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó komunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, mely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.

 

tamashelseg

 

Ez az előadás a 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon Budapesten a Merlin Színházban kirobbanó sikert aratott, a közönség 11-szer tapsolta vissza, s az előadás Vajdasági turnét nyert.

 

Előadja: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András
Zenész: Mester András

Közreműködik: Mester László - népzenész
 
Belépőjegy 500 Ft
 

Cím: K11 Művészeti és Kulturális Központ, 1075 Budapest Király u. 11.

 

Központ / Pénztár:  36 - 1 - 7888 - 139 (A pénztár minden hétköznap 10-18 óráig, illetve rendezvényeik ideje alatt működik.)

 

 

 

süti beállítások módosítása