Polgár Csaba A nagy Romulus-ra készül - Főszerepben Lukáts Andor

Elkezdődtek a következő nagyszínpadi bemutató próbái Budaörsön. Friedrich Dürrenmatt A nagy Romulus című drámáját Polgár Csaba rendezi, az előadásban Lukáts Andor, a budaörsi társulat és a HOPPart színészei lesznek láthatók.

 

romulus2

 

A Budaörsi Latinovits Színház ajánlója:

 

„Mégis mi az a március idusa? Mi? Március idusa?! Mi az? Tudjátok ti, mi a fene az a március idusa?! Egyáltalán miért használunk olyan szavakat, ami nincs is?! Idusa! Szerintetek van ilyen szó, hogy idusa?!” – Romulus császár a kötekedésen és a tyúktenyésztésen kívül semmivel sem foglalkozik. Látszólag hagyja elveszni a birodalmat, miközben a hódító germánok már az előszobában vannak.

  

Dürrenmatt 1950-ben, huszonkilenc évesen írta meg A nagy Romulus első változatát, amelyet aztán még négyszer dolgozott át. A „történelmietlen történelmi komédia” műfaji megjelölésű színdarab Romulus Augustus, az utolsó nyugatrómai császár és egy birodalom pusztulásának végnapját (március 15.) mutatja be.

 

Képekben az olvasópróbáról:

Fotók: Borovi Dániel

 

romulus 09

 1.

 romulus 01

2.

romulus 02

3.

romulus 04

4.

romulus 05

5.

romulus 06

6.

romulus 07

7.

romulus 08

8.

romulus 10

 9.

romulus 03

 10.

 

A HOPPart Társulat és a budaörsi teátrum közös produkcióját Polgár Csaba rendezi, a címszerepet Lukáts Andor alakítja. További szereplők: Spolarics Andrea, Rainer-Micsinyei Nóra, Ódor Kristóf, Kurta Niké, Keresztény Tamás, Bánki Gergely, Némedi Árpád, Kiss Diána Magdolna, Szilágyi Katalin, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Páder Petra.

 

Bemutató: 2016. április 27.

 

süti beállítások módosítása