Kulka János lett a legjobb színész Kaliforniában

Öt díjat kapott a kaliforniai Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon a Félvilág. Szász Attila filmjének ítélték a Legjobb Film és a Legjobb Rendezés díját, Köbli Norbert a Legjobb Forgatókönyvíró, Nagy András a Legjobb Operatőr, Kulka János pedig a Legjobb Férfiszínész díját kapta.


A péntek éjjel véget ért filmfesztiválon 34 ország 64 alkotása versenyzett, melyek közül 15 volt nagyjátékfilm. A tizenötödik alkalommal megrendezett fesztiválon még sosem nyert fődíjat magyar film, és még egy film sem kapott öt díjat egyszerre.

 

Kulka

Fotó: 061.hu


Szász Attila a harmadik magyar filmes, akit a legjobb rendező díjával tüntettek ki, korábban Szabó István és Kamondi Zoltán kapta meg ezt az elismerést.

 

Szász Attilának ez nem az első győzelme ezen a fesztiválon, tavaly A berni követ című filmjével a legjobb nem amerikai elsőfilmesnek járó Federico Fellini-díjat nyerte el. Nagy András szintén másodjára kapott ezen a fesztiválon operatőri díjat, először a Bibliothėque Pascal című Hajdu Szabolcs-film fényképezéséért díjazták. Kulka János az első magyar színész, aki Tiburonban díjat kapott.


index.hu

 

süti beállítások módosítása