Tiéd a Margitsziget! - Fotópályázatot hirdet a Szabad Tér Színház

A Budapest zöld szíveként emlegetett Margitsziget romantikájának újrafelfedezése és bemutatása a Szabad Tér Színház által meghirdetett fotópályázat témája, amelynek legjobb képeiből 2016 nyarán kiállítás nyílik a Margitszigeti Víztoronyban.

Amatőr, pályakezdő és profi fotósok jelentkezését is várják.


Az elmúlt években felújított, 105 éves Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában idén is különleges kiállítások gazdagítják a Budapesti Nyári Fesztivál programját. A kilátóként is üzemelő műemlék épületből nem csak Budapest csodálatos körpanorámája tekinthető meg, hanem színháztörténeti, művészeti és fotográfiai érdekességekkel is várja az érdeklődőket, a turisztikai szempontból is kiemelt, nyári szezonban.

 

margitsziget 

 

2016. június 10-től szeptember végéig amatőr, kezdő vagy profi fotográfusok vehetik birtokba az ország legrégebbi víztornyának tetején kialakított kiállítóteret, megmutatva, mit jelent nekik Budapest legszebb közparkjának romantikája. A személyes ihletettségű képek fővárosunk olyan arcait villanthatják fel, amelyek mellett naponta elmegyünk. A kiállításra kiválasztott fotók által megszülető fiktív közösségi tér a városlakók, illetve az ide látogatók érzékenységét dokumentálja, és keresztmetszetét adja történelmi örökségünk és technicizált valóságunk találkozásának.

 

A pályázatra 2016. május 31. éjfélig várják a fotók beérkezését. A beküldött képek nem készülhetnek egy évnél régebben, és felismerhetőnek kell rajta lennie a Margitsziget valamely helyszínének vagy sajátosságának. A legjobb alkotások a teljes nyári szezon alatt láthatók lesznek a víztorony Visual Art galériájában berendezett csoportos kiállításon. A zsűri három díjat is kioszt, a díjazott képek készítői pénzjutalomban és bővített kiállítási lehetőségben részesülnek.

 

Részletes pályázati kiírás, jelentkezési feltételek a szabadter.hu-n.

 

süti beállítások módosítása