Száraz Dénes: "Persze, munkát ide, dolgozni akarok!”

Tamás atyaként olyan népszerű volt, hogy amikor meghalt a sorozatban, a Jóban Rosszban rajongói visszakövetelték a képernyőre. Most a Hurok című új magyar film főszereplője. Száraz Dénes az Origónak mesélt. 

szaraz denes

 

/www.origo.hu

 

Száraz Dénes játssza a főszerepet az első magyar időkavarásos thrillerben, a Hurok-ban. A 2016 elején bemutatásra kerülő filmet Madarász Isti rendezi- “Amikor először hívtak a Hurok válogatására, rögtön arra gondoltam: „Jézusom, de jó lenne megkapni!”, pedig még csak a sztoriját olvashattam dióhéjban. Mégsem tudtam igazán bízni benne, mert sosem játszottam nagy filmszerepet, és kicsit se sokat. Hihetetlennek tűnt, hogy pont én kapjam meg. A válogatások során még nem tudtam, hogy Isti (Madarász Isti, a Hurok rendezője – a szerk.) valójában már régen kinézett magának. (…) Volt is elhatározás bennem, hogy menni fog. Nem azt döntöttem el, hogy jó leszek, mert azt nem lehet, csak, hogy jól fogok dolgozni a munkafolyamat során, és a többiek nem csalódnak majd bennem. Miattam nem kell majd új felvételt kérni, és harminckét napon keresztül napi tizenkét órában a topon leszek. Végig is tudtam csinálni. Jött valahonnan ez a mentális erő” – számolt be Száraz Dénes.

 

hurok

 

Arról is beszélt, nincs munkája, “a nullára ment vissza”, jelenleg Bánfalvy Ági magánszínházában játszik egy vígjátékban, amivel járja az országot, ebből tud megélni. “Mindig hiszek abban, hogy amikor már nagyon rossz a helyzet, jön valami. Nem is csak hiszek ebben, hanem biztos vagyok benne. (…) Hívogatom a kollégáimat, és járok színházba is, csak hát mindenhol sokan vannak. (…) A főiskola után tíz évig intenzíven dolgoztam. Székesfehérváron kezdtem, ahol négy évig játszottam, de amikor elment Szurdi Miklós, az igazgató, én is eljöttem. Onnan kerültem az Új Színházhoz, aztán a Bárkába, és bárhová szegődtem, egy idő után feloszlott a társulat. Ez valóban pech. De igazából jól vagyok. Csak akkor kellemetlen, amikor valaki megkérdezi, hogy most hol dolgozom. Nincs főpróbaheted? Esténként mit csinálsz?!” – nyilatkozta a színész.

 

hurok3

 

Annak kapcsán, hogy miért száll ki az AlkalMáté Truppból, elmondta: “Nekem a főiskola négy éve alatt sokkal kevesebb sikerélményem volt, mint a többieknek. (…) Amikor lediplomáztunk, és megkaptam a szerződésemet Székesfehérvárra, majd az első főszerepeket, azt hittem, végre ellazulhatok. Színész lettem én is, megállom a helyem. Azon a nyáron úgy mentem az osztállyal Zsámbékra próbálni, hogy azt hittem, már egyenrangúnak érezhetem magam velük. De nem így sült el: a két hét alatt végig újra gyengének, bizonytalannak éreztem magam.  Eltelt egy év, és a következő nyáron újra nekifutottam. Aztán újra és újra ugyanabba a cipőbe kerültem vissza, mint a főiskolán. (…) Mészáros Béla barátom a következő, akiről előadást készítenek, és nagyon gondolkozom rajta, hogy visszatérjek-e a kedvéért. Még hezitálok” – fogalmazott Száraz Dénes.

 

hurok 1

 

A kérdésre, ugyanolyan ember-e otthon, Érsekújváron, mint itt, Budapesten, azt válaszolta: “A főiskolán meg mindenki megevett reggelire, olyan bátortalan voltam. Abban az időben tényleg volt két személyiségem. Illetve az igazit nem tudtam képviselni itt, Budapesten, és ebben különböztem az osztálytársaimtól. A többiek már húszévesen tudták, mit jelentenek, kik ők. Én meg mindig csak valamilyen akartam lenni, ahelyett, hogy beleálltam volna a saját karakterembe. Ez tönkretett. Otthon viszont pontosan tudtam, ki vagyok”.

 

Azt is kifejtette, nincsenek nagy elvárásai azzal kapcsolatban, hogy a film után mi lesz vele: “Anger Zsolt is nyolc évet várt A nyomozó után a következő filmjére. Csányi Sanyinak, Fenyő Ivánnak viszont rögtön sikerült befutni. Nem tudom. Persze, munkát ide, dolgozni akarok!”

 

A teljes interjút az ORIGO-n olvashatja.

 

süti beállítások módosítása