Ismét nemzetközi színházi fesztivált rendeznek Aradon

4. alkalommal szervezi meg május 7. és 15. között az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház a Nemzetközi Új Színházi Fesztivált (FTN) Aradon. 


Az egyhetes rendezvénysorozat neves romániai és külföldi társulatokat vonultat fel az aradi publikum előtt, az előadásokat Claudiu Groza színházkritikus válogatta be a fesztivál programjába. A színházi szakember az új színházi fesztiválról elmondta, tekintettel arra, hogy az elmúlt években a produkciók leginkább a fiatalabb generáció körében arattak nagy sikert, idén elsősorban őket szeretnék megérinteni az előadásokkal.

 

A 2016-os fesztivál műsorfüzetében idén provokatív darabok szerepelnek, mind a szövegválasztás, színpadi adaptáció, előadásmód, mind a produkciók által a különféle fesztiválokon kiváltott visszhang tekintetében.

 

The Ioan Slavici Classical Theatre 7

 

A szervezők innovatív, bátor, fiatalos, lendületes produkciókkal készültek, melyek között találni magyar előadást is. Bemutatkozik többek között a MarosvásárhelyiYorick Stúdió – Székely Csaba MaRó című vígjátéka a magyar–román viszony furcsaságait boncolgatja –, továbbá a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mozgásszínház, melynek társulata Fehér Ferenc budapesti rendező-koreográfus Személyazonosság c. darabját adja elő.

 

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata Vasili Sigariev Guppi c. darabjával vendégszerepel Mucsi zoltán rendezésében, de képviseltetik az olaszországi Lecce település Koreja Színháza is. A magyarországi Lengyel Katalin táncművész-koreográfus és Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész együttműködésével létrejött BANDART Productions Dancing Graffiti címet viselő előadását szintén a fesztivál keretén belül láthatják az aradiak.

 

Az aradi nagyszínház tájékoztatása szerint  21 előadás közül válogathat az aradi publikum, a jegyekkel és az előadások időpontjával kapcsolatos részleteket az elkövetkezőkben fogják nyilvánosságra hozni, mivel még folynak az egyeztetések.

 

erdely.ma

 

süti beállítások módosítása