"Van némi vándorcirkuszi jellege annak, ahogy élünk" - Török-Illyés Orsolya válaszolt

A család együtt megy utószinkronra, és saját otthonukban forgatnak nagyjátékfilmet. A színésznőt az Elle magazin kérdezte.

 

Az Elle magazin cikkéből:

 

"Inkább azt érzékelem, hogy mindaz, ami a külsőmhöz kapcsolódik, egyre kevésbé fontos. Ahogy más ezzel összefüggő dolgok is, például az exhibicionizmusom. Tetszeni akarás helyett már inkább hatni akarok. Mert amikor elsősorban nem a külsőddel operálsz, akkor a személyiségedből sokkal izgalmasabb rétegek jönnek elő. Korábban nem is sikerült teljesen elvonatkoztatnom attól, hogy tudtam, először mindig a kinézetemmel hatok - és nem azzal, amit kifejezek. Ami meg a szépséget illeti: sosem voltam magammal igazán megelégedve, most pedig talán az látszik, hogy megbékéltem magammal" - árulta el Török-Illyés Orsolya.

 

Torok Illyes Orsolya

Fotó: Mirage


A színésznő elmesélte, a Bibliothek Pasqual c. film öt évvel ezelőtti bemutatása óta óta férjével, a film rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és két gyermekükkel egy ideig Las Vegasban éltek, ahol elkezdtek forgatni egy nagyjátékfilmet, amit finanszírozási problémák miatt nem tudtak befejezni. Utána itthon megcsinálták a Délibáb című filmet, szerepelt kis- és nagyjátékfilmekben is, és létrehoztak színházi produkciókat is. "De én nem pályában meg karrierben gondolkodom, az elmúlt éveket sem ennek a perspektívájából nézem. Például simán belefért volna, hogy szüljek még egy gyereket. Mondom ezt úgy, hogy már van egy hat- és egy tizenegy éves gyerekünk, és a szakmai feladataimmal együtt már így is elég nehéz balanszírozni az életemet. Többek között erről szól az előadás is" - tette hozzá a színésznő.


Az Ernelláék Farkaséknál című darabról - melyben férjével egy házaspárt alakítanak - úgy fogalmazott, ez a produkció számukra is terápia. "Amikor elkezdtünk az előadáson dolgozni, eleinte fogalmunk sem volt arról, mi lesz belőle. Egyszerűen abból indulunk ki, hogy mik azok, amik mostanában foglalkoztatnak minket: a kételyeink, a szorongásaink, a vágyaink. És ilyenkor nincs pardon, le kell ásnunk a dolgok mélyére, őszintének lenni, megbízni egymásban. Persze nemcsak kíméletlenül boncolgatunk: néha nagyokat szórakozunk a saját hülyeségeinken is" - mesélte.

 

A színésznő elmondta, az alkotói kapcsolat a családon belül most már annyira szoros, hogy a gyerekeket is bevonták. "Ma este például az egész család együtt megy a hangstúdióba utószinkronra. Az Ernelláék alapján leforgattunk egy nagyjátékfilmet is, a saját otthonunkban, a saját gyerekeinkkel. Pedig számítottunk arra, hogy a hatéves fiunkkal iszonyúan nehéz lesz végigcsinálni. Nem is volt egyszerű, de megcsináltuk, és ez még inkább összekovácsolta a családot" - hangsúlyozta Török-Illyés Orsolya. "Szerencsére egy olyan emberrel találkoztam, aki szintén magából és a saját élményeiből dolgozik. Kicsit úgy is szoktuk felfogni, hogy ez a mi tőkénk: nincsen pénzünk, nincsenek jelentős vagyontárgyaink, de hasonló a látásmódunk és közös az érdeklődésünk, amiből aztán nagyon organikusan alakul ki az aktuális munka" - tette hozzá.

 

A kérdésre, mennyire tartja magát modern nőnek, úgy felelt: "A mai világból leginkább azt tapasztalom, milyen iszonyatos teher van rajtunk, nőkön, és hogy néha én is mennyire kínlódok a család és munka balansszal. Valószínűleg nem lehet mindkét terepen tökéletesen megfelelni, nekem is mindig más miatt van lelkiismeret-furdalásom, hogy kivel és mivel nem foglalkozom éppen, miközben több magányra is szükségem lenne. Ebben tehát nagyon modern vagyok. Közben meg, látod, tényleg van némi 19. századi vándorcirkuszi jellege annak, ahogy élünk".

 

Forrás: Elle magazin

 

süti beállítások módosítása