Belviszályok miatt maradnak el előadások a bukaresti operában

Bocsánatot kért a közönségtől a bukaresti operaház, mert egy héten belül már a harmadik előadás maradt el a súlyos belviszályok miatt. 

    

A Bukaresti Nemzeti Opera vasárnapi közleménye sajnálkozását fejezi ki, amiért szombaton nem sikerült megtartani egy balettelőadást "egyéni akciók egész sora miatt".
    

Az AP hírügynökség Marina Minoiu balettművészre hivatkozó beszámolója szerint szombaton a közönség kifütyülte a zenekart, mert nem volt hajlandó játszani, és közben éltette a táncosokat, akik a színpadon arra vártak, hogy felcsendüljön a zene. 


opop

    

A bukaresti operaház hetek óta forrong a személyi ellentétek, az egymást követő kinevezések és leváltások miatt. 
    

A nem sokkal korábban leváltott George Calin főigazgató és Johan Kobborg művészeti igazgató visszavétele ellen tiltakozó alkalmazottak szerdán nagygyűlést tartottak, amelyre várták Vlad Alexandrescu kulturális minisztert is, ám mivel az nem ment el, megtagadták az aznapi előadás megtartását. 
    

Az újabb botrányt megelőzendő a miniszter csütörtökön két órán át hallgatta az alkalmazottak panaszait és a személyi döntések alapos átgondolását ígérte. 
    

Alexandrescu azt ígérte, hogy "nemzetközi rangú" főigazgatót nevez ki a botrányok elsimítására. 
    

A társulatban korábban többen a "Kifelé az idegenekkel!" jelszót kiabálták arra hivatkozva, hogy a művészeti vezetőnek szerződtetett dán koreográfus, Kobborg túl nagy fizetést kap.

süti beállítások módosítása